Автор
Kobiden
Опубликовано
16 нояб. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Omak, elektrikli battaniyeleriyle iddialı

Автор
Kobiden
Опубликовано
16 нояб. 2011 г.

Omak Makine Genel Müdürü Ali Galip Öz, sektöre elektrikli battaniye üreterek hizmet veren firmalarının alanında başarılı işlere imza attığını belirterek, “30 sene önce yalnızca elektrikli battaniye ile üretime başladık.. Bugün, özel medikal ısıtıcılardan, beyaz eşya sektörüne, otomotiv sektöründen savunma sanayisine kadar her türlü sektöre özel donanımlı ısı kontrol sistemli ısıtıcı üretimi yapıyoruz” diye konuştu. Firmalarının 2010 yılında satışlarını 2009’a göre yüzde 15 oranında artırdığına dikkat çeken Öz, bu durumu battaniyenin yanı sıra imalatını yaptıkları diğer ısıtıcı türlerine bağladı. Öz, “Bugün itibariyle alanımızda medikal sektöre hitap eden elektrikli minder, boyun ısıtıcısı, bel ve karın ısıtıcısı, el ve kol ısıtıcısı, diz ısıtıcısı gibi ürünlerin yanı sıra oto minderi, elektrikli ayakkabı ısıtıcısı gibi özel amaçlara yönelik ısıtıcı imalatları önem kazandı” dedi.

Firmalarının battaniye üretimi hakkında da bilgi veren Öz, bu alana yönelik yeni bir üretim bandını yakın zamanda devreye alacaklarını açıkladı. Bu bandın insansız çalışacağı bilgisini veren Öz, burada 12 sanayide bir battaniye üreteceklerinin altını çizdi. Yine elektrikli battaniye ve medikal ısıtıcılar için yeni bir kumanda tasarımını tamamlamak üzere olduklarını anlatan Öz, “Yeni tasarımımız sayesinde sıcaklık kontrolü dijital olarak yapılabileceği gibi hatalı kullanımlarda ısı yükselmesini önleyecek güvenlik ünitesi de kumanda da yer alacak” şeklinde bilgi verdi. Firmalarının ihracat çalışmaları hakkında da bilgi veren Öz, bugün itibariyle Ürdün, Mısır, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Rusya’ya ihracat yaptıklarını aktardı.

Son olarak faaliyet alanları itibariyle karşılaştıkları sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Öz, TSE’nin yetersiz donanıma sahip olması nedeniyle ürünlerde asgari güvenlik testlerinin bir kısmının yapılamadığını ileri sürdü. Öz, “Dolayısıyla hiçbir üreticiye TSE belgesi verilemiyor. Bizler gibi dünya standartlarında üretim yapan firmalarda çok ciddi bedeller karşılığında yurtdışında söz konusu testleri yaptırarak, CE belgesi ile yurtiçi ve yurtdışı satışlarını yapabiliyor. Fakat herhangi bir belgesi olmayan üretici de kolaylıkla yurtiçine mal satabiliyor. TSE kurumunun laboratuvarlarındaki cihaz eksikliklerini tamamlayarak, tekrar TSE belgesi vermeye ve TSE belgesini söz konusu ürün için alınması gereken zorunlu belge yapmalı. Belgesiz üreticilere yapılacak kontrol ve yaptırımlarla ortalama ürün kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.