Автор
Zaman
Опубликовано
29 окт. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Osman Boyner, grubun onursal başkanı oldu

Автор
Zaman
Опубликовано
29 окт. 2010 г.

Boyner, Osman
Boyner Mağazaları

Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, grubun onursal başkanı oldu.


Boyner Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye'nin tekstil sektöründe modern teknolojiyle tanışmasını ve hazır giyimin batılı anlamda gelişmesini sağlayan en önemli isimlerinden'' Osman Boyner'in, uzun yıllar sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığı görevini Cem Boyner'e devrettiği belirtildi.

Osman Boyner için grubun yönetici ve hissedarlarının katıldığı ''sürpriz'' bir kutlama töreni düzenlendiği bildirildi. Büyük bir gizlilikle planlanan kutlama töreninin grup çalışanları tarafından gerçekleştirildiği, törende Osman Boyner için özel olarak hazırlanmış bir film gösterildiği ve Osman Boyner'e günün anısı olarak içinde yüzlerce Boyner Grubu çalışanından mesajlar taşıyan özel bir kumaşın kaplı olduğu defter hediye edildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki törende konuşan Osman Boyner, Boyner Grubu'nun ''gerçek bir aile'' olduğunu belirterek, ''Çekirdek aile şirketi olarak kurulduk. Zaman içinde çalışanlarımızın da katılımıyla günden güne genişledik ve büyük bir aile olduk'' ifadesini kullandı.

Boyner, başarısının formülünü; ''müşteriye büyük özen göstermek, işinin tüm detaylarıyla ilgilenmek ve çalışanının yanında olmak'' şeklinde tanımladı.

Boyner Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner de, Osman Boyner'in pratik, mükemmeliyetçi ve yenilikçi bir yönetici olduğunu belirterek, ''Osman Boyner hep 'babandan geri kalma ama çocuklarını geçme' der. Daima bizlerin önünü açtı. Ne kadar şanslı olduğumu kelimelerle anlatmam çok güç. Kendisine şükran borçluyum. Onursal başkanımız olarak daha nice seneler yolunda gideceğiz'' görüşünü dile getirdi.

Verilen bilgiye göre, Tosya'da tiftik ticaretiyle uğraşan geniş bir ailenin çocuğu olarak 1926'da dünyaya gelen Osman Boyner, Sultanahmet Ticaret Lisesi'ni, ardından Yüksek Ticaret Okulu'nu bitirdi. Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner, Fazıl Boyner ve Osman Boyner, 1952'de Altınyıldız'ı kurdu. İş adamı kimliğinin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle de tanınan Osman Boyner, TÜSİAD'ın da kurucuları arasında yer aldı. Kurulduğu günden bu yana Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Osman Boyner, onursal başkan olarak, yeni üstlendiği bazı sorumlulukların dışında deneyimlerini de grupla paylaşmaya devam edecek.