Автор
AFP
Опубликовано
13 мая 2015 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Puma doların güçlenmesinden kaynaklanan faaliyet sonucu nedeniyle bir uyarı yayınladı

Автор
AFP
Опубликовано
13 мая 2015 г.

Spor ekipmanları üreticisi Puma geçtiğimiz hafta bu yıl için olan marj ve kar tahminlerini düşürdü. Bu düşüşün nedeni olarak satın alımlarında fiyat artışına neden olan ve halihazırda ilk çeyrek karının düzlenmesine neden olan Dolar'daki güçlenmeyi gösterdi.


Puma Trinomic Ayakkabıları


Fransız Kering şirketinin bağlı kuruluşu olan spor ürünleri markası yaptığı açıklamada son aylarda döviz kurunda gerçekleşen olumsuz gelişmelerin ve özellikle Dolar'ın tüm diğer para birimlerine kıyasla yükselişinin ilk çeyrekte grubun brüt marjı ve işletme karı üzerinde olumsuz etki yaratığını ifade etti.

Ocak ve Mart arasındaki işletme karı bir yılda %36 düşerek, 37,5 milyon Euro’ya, net karı ise %30 düşerek 24,8 milyon Euro’ya geriledi.

2015 yılı için Puma sonuç olarak işletme karının bir önceki yıl kaydedilen 128 milyon Euro’ya kıyasla gerileyerek 80-100 milyon Euro arasında kaydedilmesini beklerken, büyük bir artış da öngörmüyor. Net karın da mekanik olarak düşeceği belirtiliyor. Şirketin cirosunun %5 civarında bir yükseliş kaydetmesi bekleniyor.

Puma ayakkabı, t-shirt ve diğer ekipmanlarını Avrupa dışında üretiyor ve Dolar bazında hammadde tedariki yapıyor. Buna karşılık ise grup yoğunlukla Avrupa’da satış yapıyor. Euro’nun zayıf olmasından kaynaklanan etki, birçok Avrupalı ihracatçıyı olumlu etkilerken Puma için ise bir dezavantaj oluyor.

Grubun hisseleri geçtiğimiz Çarşamba sabahı Frankfurt Borsası’nda ciddi düşüş kaydetti. Saat 07.22 itibariyle grubun hisseleri %6,71 Euro düşüşle 169 Euro’ya geriledi.

Puma geçtiğimiz Çarşamba günü hissedarlarını toplayarak bir genel kurul toplantısı düzenledi. Çeyrek dönem sonuçlarının yayınlanması ilk olarak yalnızca Cuma günü için öngörülmüştü.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.