Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 июн. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Raf Simons: Kral taraftarı bir yazda yeniden punk rock bir canlanma

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 июн. 2018 г.

Paris'in Kuzey'inde uzak bir banliyöde yer alan eski bir sokaktaki karanlık, aşınmış bir garaj, Raf Simons'un en son punk'ı yeniden canandıran defilesi için ideal bir alandı.


Raf Simons Spring/Summer 2019 Menswear - Photo: PixelFormula

 
Simons davetlilerini Belçika yolunun yarısına kadar getirmiş gibiydi, esas destinasyonu ise yetmişlerin ortasındaki, Punk isyanının ve Sex Pistols'ın Buckingham Sarayı'nın dışında plak sözleşmesini yaparak İngiliz kral taraftarı gazeteleri çılgına çevirdiği İngiltere'ydi.
 
Sahte retro bir Londra gece klubü gibi tasarlanan alanda, vitrin mankenleri tavanlardan sarkıyor veya dev yaldızlı aynalar önünde ya da lazer ışıkları altında çıplak yakalanmış şekilde poz veriyordu. ÇEngelli iğneler ve mini zincirleri yanaklarından sarkan, saçlarının yanları kazılı ilk Punk rock'çıların dev siyah-beyaz fotoğrafları göze çarpıyordu. Aynı fotoğraflar mini örme halkalar ile tamamlanmış t-shirt'ler üzerinde de görülüyordu. Tasarımlarında, Simons'ın büyük beden mantoları mini toplar ve sahte incilerle tamamladığı ve cesur saten yeşil, pembe ve altın rengi tonlar ile bezediği görülüyordu. Tüm bunlar Lurex büyük beden T-shirt'ler ile giyiliyordu. Ceketler ve bazı erkek ürünleri hariç tüm kumaşlar kadın tasarımlarından geliyordu. Fransız orta çağ mobilya tasarımcısı, Jean Royère'in şekillerine referanslar gözden kaçmıyordu.

Tüm görünümler Pinball Wizard platform botlar ve dar pantolonlara dayalıydı. Y kuşağının oldukça sakin bir havada görünmesine neden olan punk dönemi oldukça bürlesk bir havaya sahipti.

Fikirleri alıp onları beklenmedik bağlamlar ve diller ile ortaya koymak üzerineydi. Yves Saint Laurent'in inanılmaz renk kombinasyonları gibiydi. Bir süre sonra Yeni Dalga'ya dönen punk, burada temel malzemeleri çiviler ve siyah deriyi içermiyordu artık, diye ifade ediyordu Simons.
 
Her iki görünümden birinde büyük beden bir mantonun görüldüğü defilede, Simons baskılı çok fazla kapüşonlu manto görüldüğü için yeni bir taslağa ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Bunun bir geriye gidiş değil ancak çağımızı yansıtan narsist ve feminen bir duruş olduğunu belirtti. Bu koleksiyonu için üç anahtar kelime olduğunu, onların da performans, dönüşüm ve parti insanları olduğunu açıkladı.
 
Ve tabi asi punk'ı da unutmamak lazım geldiğinin altını çizdi. Bu sene Meghan Markle ve büyük kraliyet düğünü ile hatırlaması zor ama bir dönem Sex Pistols ile birlikte Avrupa gençliğinin büyük kısmı “God save the Queen, It’s a fascist regime!!" sözlerine eşlik ediyordu.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.