Автор
AFP
Опубликовано
26 мая 2015 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Richemont: Finansal araçların kaybı nedeniyle yıllık net karda %35 gerileme

Автор
AFP
Опубликовано
26 мая 2015 г.

Dünyanın iki numaralı lüks grubu İsviçreli Richemont, finansal araçlarının kaybı nedeniyle yıllık net karında beklenen şekilde bir düşüş ortaya koydu. Cuma günü yaptıkları açıklamada grup, %35 gerilemeyle 1,3 milyar Euro net kar kaydettiklerini ifade etti.


Cenevreli grup Nisan ayında sonuçlarına yönelik bir uyarı yayınlamış ve temel rakamlarına yönelik önemli eğilimleri açıklamıştı.

Yine de ileriye alınarak 31 Mart tarihinde kapanan 2014/2015 faaliyet döneminde, grubun cirosu %4 büyüyerek 10,4 milyar Euro düzeyine ulaştı.

İşletme karı ise özellikle mülk yatırımları ile elde edilen sermaye kazancı ile %10 yükselerek 2,6 milyar Euro’ya ulaştı.

AWP ajansının görüştüğü analistler grubun karının ortalama 1,3 milyar, cirosunun 10,9 milyar ve işletme karının ise 2,6 milyar olacağı yönünde tahminde bulunmuştu.

Tamamlanan yıl için, Richemont hissedarlarına bir önceki faaliyet dönemine kıyasla %14 artışla hisse başına 1,60 İsviçre Frankı pay ödemesi yapacak.

Richemont yaptığı açıklamada, Nisan ayında grubun cirosunun reel döviz kurunda %9 artış gösterdiğini ancak sabit kur ile %8 gerileme kaydettiğini ifade etti. Reel kurda, Hong Kong ve Makau pazarlarında zorlu koşulların devam etmesi nedeniyle Asya Pasifik haricindeki tüm coğrafi bölgelerde satışlarda artış kaydedildi.

 

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.