Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Sinterama-Taşdelen Tekstil, katma değeri yüksek ürünlere yöneldi

Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.


Zehra ORUÇ


BURSA - Makine parkurunda değişikliğe giderek yeni boya makineleri alan ve çevreye duyarlı üretim proseslerine yönelen Sinterama-Taşdelen Tekstil, katma değeri yüksek ürünler üreterek müşteri portföyünü geliştirdi. Sektöre yenilik getirme misyonuyla müşterilerinin stok maliyetlerini üstlenerek onlara avantaj sağlayan firma, müşteri odaklı üretim prensibine ve özel ürünler ortaya koymaya önem veriyor. 

İtalyan Sinterama'nın Taşdelen Grup ortaklığı ile 2007'de Bursa'da hayata geçirdiği Sinterama-Taşdelen, müşterilerine kontinü filament polyester bükümlü boyalı iplik servis hizmeti veriyor. Toplam 8 bin metrekarelik üretim alanında aylık 300 ton boyalı iplik üretim kapasitelerinin olduğunu ve 80 kişilik personelle faaliyet gösterdiklerini ifade eden Sinterama-Taşdelen Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Kayhan Korkmaz, en büyük müşterilerinin Bursa, İstanbul ve Çorlu'da bulunduğunu söyledi. İpliği Taşdelen Grup'tan temin ederek kendi stoklarında tuttuklarını, böylece sektörde yenilikçi olarak müşterilerinin stok maliyetlerini karşıladıklarını ve onlara avantaj sağladıklarını dile getiren Korkmaz, 2011 ve 2012 yıllarında makine parkurunda değişikliğe giderek yeni boya makineleri aldıklarını ve boya kazanlarını revize ettiklerini belirtti. Korkmaz, "Firmalar sadece daha fazla üretimin değil, çevre duyarlılığının da peşinden koşmakla yükümlü. Bu anlamda bizde daha az doğalgaz, su ve kimyasal madde tüketen kazanlara yöneldik. 2011 yılı yatırım programımız dahilinde 500 bin dolarlık harcama yaptık. Böylece 2011'i yatırım yılı olarak geride bıraktık. 2012'de de müşteri servis ağımızı güçlendirmeye yönelik makine yatırımları yaptık. Son yatırımlarımızla birlikte katma değeri daha yüksek ürünlere yönelme fırsatı bulduk" dedi.

Siparişleri kısa sürede teslim etmeye odaklandık

Korkmaz, hizmet verdikleri müşterilere standart ürünler yapmadıklarını, hedeflerinin her zaman özel ürünler üretebilmek olduğunu söyledi. Kalite odaklı müşteri talepleri ve zamanında teslim prensibine  önem verdiklerini dile getiren Korkmaz, "Müşterilerimizin siparişlerini küçük büyük ayırt etmeksizin en kısa sürede teslim edebilmeye odaklandık. 2012 yılını 2011'e göre yüzde 10'luk büyümeyle kapattık. 2013 yılını biraz daha temkinli geçireceğiz. Avrupa'nın ekonomik durumun,  Ortadoğu'da yaşanan belirsizliğin ve İran'da yaşanan devalüasyonun Türk Tekstil sektörüne olumsuz etkilerini hep beraber yaşıyoruz. Tüm bunların ışığında yatırım ve üretim programlarımızı buna göre planlıyoruz."