Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
4 янв. 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Sports Direct Dunlop markasını sattı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
4 янв. 2017 г.

Sports Direct spor giyim markası Dunlop’u Birleşik Krallık’taki merkezine odaklanmaya yönelik yeni plan çerçevesinde yaklaşık 112 milyon Sterlin’e Japon Sumitomo Rubber Industries şirketine sattı.


Photo: Dunlop

 

Marka tenis, squash, badminton, golf ve balık avcılığına yönelik spor ekipmanı ürünlerinin yanı sıra, vintage konseptli giyim ve ayakkabı ürünleri ile tanınıyor. Marka ve ilişkili toptan satış ve lisans faaliyetlerinin haklarını satın almak için Sumitomo Rubber Industries Sports Direct’e nakit olarak 137,5 milyon Sterlin ödeme yaptı.

Dunlop faaliyeti güncel olarak Birleşik Krallık, Avrupa, Asya, ABD ve Kanada’da sürdürülüyor. 24 Nisan 2016 tamamlanan yılında marka toplam 42,5 milyon Sterlin gelir ortaya koydu.

Sports Direct kısa bir süre önce faaliyetini “Selfridges” içindeki spor perakende satışlarına çevirmeyi ve merkezi Birleşik Krallık faaliyetlerine ve üçüncü taraf markalar ile ilişkilerinin geliştirilmesine odaklanmayı planladığını açıklamıştı.

Grup şu an için uluslararası markaları eş zamanlı olarak geliştirecek ve yönetecek kapasiteye sahip olmadığını ifade etti.

 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.