Автор
Kobiden
Опубликовано
26 апр. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

TEXPO Eurasia 28’inci kez kapılarını açacak

Автор
Kobiden
Опубликовано
26 апр. 2011 г.

Tekstil sektörünün en kapsamlı ve etkili buluşması, TÜYAP tarafından TEMSAD işbirliği ile düzenlenecek TEXPO Eurasia 2011, 28. Tekstil, Dokuma, İplik, Terbiye, Örgü, Nakış, Çorap Makineleri, Yan Sanayileri ve Kimyasalları Fuarı ile 8. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı 28–31 Mayıs 2011 tarihlerinde TÜYAP-Büyükçekmece’de gerçekleşecek.






Tekstil sektörüne yönelik iki fuarın aynı tarihlerde düzenleneceğini aktaran TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın,  makine, proses, mamul ürün gamının önemli bölümlerini aynı çatı altında bulabilecek tekstil üreticisi ziyaretçilerin, aynı anda hem makineleri çalışır vaziyette görebileceklerini, hem de üretimde kullandığı girdileri inceleme, karşılaştırma imkanına sahip olabileceklerini söyledi.


Hazır giyim siparişlerinin arttığı, üretimin hızlandığı bir dönemin yaşandığı, ürün temin dağıtım süresinin kısaldığı, stoksuz çalışma modelinin geliştiği, Avrupalı alıcıların tekrar Türkiye’ye yöneldiği bir sürecin içinde olunduğunu kaydeden Yalçın, “2011 yılının ilk üç aylık çeyreğine baktığımızda, ihracatta ciddi bir artış söz konusu. Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki bu olumlu ivme tekstilin her koluna olumlu yansıyacak. Gerek tekstil makine sektörü, gerek iplik sektörü de üretim artışından ve makine yatırımlarından yararlanacak” dedi.


TEXPO Eurasia’nın sektöründe, Avrasya coğrafyasında rakibi olmayan, Avrupa’da ve dünyada ilk sıralarda yer alan,  makine endüstrisinin gelişimine hizmet eden bir fuar olduğuna değinen Yalçın, fuarın varlıklarını sürdürmek isteyen, rekabette geri pozisyonda kalmak istemeyen firmaların, en son teknoloji ile üretilmiş ürünlerinin lansmanını yaptığı bir platform olduğunu kaydetti.


Eurasia 2011 Fuarı’nın çok sayıda üreticiyi, 60’a yakın ülkeden çok sayıda nitelikli yabancı ile kısa bir sürede ve kolaylıkla buluşturacağını açıklayan Yalçın, “Bu anlamda katılımcı penceresinden baktığımızda ürünlerini sergileme, rekabette geri kalmama,  ziyaretçi penceresinden ise vizyonun gelişmesinin yanı sıra, gelişmiş ve teknoloji talebi karşılamaya yönelik makineleri de kıyaslayarak bulabilmesi açısından sektöre fayda sağladığını söyleyebiliriz.


Her yıl yabancı katılımcı sayısı artan fuarlarımızdan biri olan TEXPO Fuarı’na bu yıl da 200’ün üzerinde yabancı firma ve firma temsilciliği katılıyor” diye konuştu.