Автор
Kobiden
Опубликовано
1 нояб. 2011 г.
Время чтения
4 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Tan Tekstil, Ar-Ge’ye yatırım yaptı, 13 çeşit arpe üretti

Автор
Kobiden
Опубликовано
1 нояб. 2011 г.

Ege Bölgesi’nin en büyük entegre tekstil firması Tan Tekstil, tamamen organik ve sağlık probleminden insanları uzaklaştıran bir yapıya sahip, giysilerde insanları stresten uzaklaştırıp rahatlık veren, vücuda zarar verebilecek dış etkenlerden koruyan ve sağlıkla ilgili rahatsızlıkları engelleyen 13 çeşit apreli kumaş üretimine başladı.



Tan Tekstil
Tan Tekstil


Tan Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Tan, Organik pamuk kullanarak, organik ipliklerden dokudukları kumaşa, mekanik makineler ve kimyevi maddeler aracılığı ile birçok özellik kazandırdıklarını dile getirdi. Uzun yıllardır aprelerle ilgili çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Tevfik Tan, “İsviçre Sanitized firması ile yaptığımız anlaşma sonucu 1994 yılında Türkiye’de ilk antibakteriyel uygulanmış kumaş üretimine başladık. O günlerden bugüne kadar gerek boyama gerekse üstün özellikli apre Ar-Ge çalışmalarımız devam etti. Bir yıldan bu yana devam eden çalışmalarımız sonunda Avrupa’nın en yüksek standartlarında üretime başladık. Birçok uluslararası kuruluştan da gerekli sertifikaları aldık. 13 çeşit özel apreli kumaşlar ürettik” diye konuştu.


Yıllardır devam eden Ar-Ge çalışmalarının sonucunda elde ettikleri birikimleri müşterilerine hizmet olarak sunduklarını dile getiren Tevfik Tan, şu anda kapasitelerinin yüzde 20’sini özellikli apreler için kullandıklarını kaydetti. Aylık 1 milyon metre üretim kapasitesine sahip olduklarına değinen Tan, boya apre tesislerinde dünyaca ünlü özel kimyasallar üreten Hunstman, Clariant, Dystar, Rudolf Duraner, Pulcra firmaları ile özel anlaşmaları olduğunu söyleyerek, çok sayıda akreditasyona sahip olduklarını ifade etti. Hedef pazarlarının Avrupa, Amerika ve Rusya olduğunu söyleyen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakında Avrupa’da ürün satamayacağımız ülke kalmayacak. 2011 yılı içinde oluşan talepleri karşılamak üzere dokuma yatırımımıza ilave yaptık. Ağustos ayı içinde yapmış olduğumuz makine yatırımlarımız sayesinde istihdamı artırdık. 20 bin metrekare kapalı alanda mevcut olan dokuma fabrikamızda, aylık üretimimizi 350 bin metreden 500 bin metreye çıkarttık, gömleklik kumaş da dünya markasıyız.”


“Aylık 500 bin metre dokuma kumaş kapasitesine sahibiz”


Dokuma, boyama, iplik boyama, örme kumaş boyama ve örme tesisleriyle entegre bir tekstil fabrikası olduklarına dikkat çeken Tan, aylık 500 bin metre dokuma kumaş kapasitesine sahip olduklarını vurguladı. Yurtdışı pazarlarının Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika ve Rusya olduğunu aktaran Tan, “İç piyasada ise ihracatçı konfeksiyon firmalarına veriyoruz. Zara, Mark & Spencer, Gap, Banana Rubublic, Next, Gant, River Island, H&M, Benetton, Hugo Boss gibi dünyaca ünlü firmalara kumaşlarımızı satıyoruz. Sektörümüzde sürekli yenilikçi olmaya ve araştırmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Tekstil sektörüne bu şekilde desteğimiz devam edecek ki ihracatımız, ürün çeşitliliğimiz artsın. Türkiye’deki ihracatçı tekstil ve konfeksiyon üreticilerini destekleyecek ürünler üretiyoruz" dedi.


AB standartlarında üretilen kumaşların birçok özelliğine sahip bulunduğunu aktaran Tevfik Tan, kumaşa uygulanan aprelerin birçok çeşidinin olduğunu söyledi. Antibakteriyel aprenin, giyside bakteri üremesini engelleyen, hijyen sağlayan, koku oluşmasını engelleyen yıkama dayanıklılığı yüksek bir apre olduğuna değinen Tan, apre çeşitleri hakkında şu bilgileri verdi: “Antistres apre ile üretilen giysi ise vücutta oluşacak elektriklenmeyi engeller ve aynı zamanda vücutta oluşan elektriklenmenin sonucunda oluşacak stresin önlenmesine yardımcı olur. Güç tutuşurluk apre, alev almayı ve giysinin aniden alev topuna dönmesini engeller, oluşacak kazaları minimize eder. Su-kir-yağ itici apre; kahve, çay, yağ, su ve benzeri sıvıların dökülmesi sonucu çıkan olumsuzlukları önler, kirleri bünyesinde barındırmazken; sinek-böcek-kene kovucu apre giysilerimize kazandırdığı özellikten dolayı, sinek, sivrisinek, böcek, kene gibi haşeratları uzak tutar. Yıka-giy apre; kolay ütü veya hiç ütü gerektirmeyen çamaşır makinesinde yıkanıp, kurutulan giysilerin hemen kullanılmasına olanak sağlar.


Ultra viole önleyici apreli kumaştan elde edilen giysi, güneşten yayılan zararlı ışınları vücudumuza geçirmez, giysilerin kullanım ömrünü arttırır. Serin tutucu apre; kumaşa uygulanan bu apre ile terle nemlenen giysilerimizin daha çabuk kurumasını sağlar. Polen itici apre, polen tozlarının insana yaklaşmasını önlerken;  negatif iyon apresi mamul giysiler, fiziksel ve zihinsel yorgunluklarımızı giderir ve kan basıncımızı düşürerek çarpıntıların azalmasına yardımcı olur. Yağ yakıcı ve zayıflatıcı apre de içeriğindeki özel kimyasallardan dolayı zayıflama, vücudu sıkılaştırma, cildi nemlendirme ve selüloitleri gidermeye yardımcı olur.”


“Yenilikçi olmak için araştırmalarımıza devam ediyoruz”


Yurtdışı pazarlarının Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika ve Rusya olduğunu aktaran Tevfik Tan, “İç piyasada ise ihracatçı konfeksiyon firmalarına veriyoruz. Zara, Mark & Spencer, Gap, Banana Rubublic, Next, Gant, River Island, H&M, Benetton, Hugo Boss gibi dünyaca ünlü firmalara kumaşlarımızı satıyoruz. Sektörümüzde sürekli yenilikçi olmaya ve araştırmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.