Автор
Kobiden
Опубликовано
3 янв. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Teknoloji'nin iş eldiveni Avrupa'ya ulaşacak

Автор
Kobiden
Опубликовано
3 янв. 2011 г.

Birinci sınıf tekstil malzemesi kullanarak iş eldivenleri üreten Teknoloji Eldiven, sektörlerin iş verimini de artırdı. 'Hannibal', 'Ecoweld', 'Maya', 'İnka' ve 'Aztek' markaları ile Türkiye standartlarının üzerinde üretim yapan firma, Avrupa'ya ihracata hazırlanıyor.

İş eldiveni üretiminde bugüne kadar gelen anlayış ve uygulamadan farklı bir yol izlediklerini belirten  Teknoloji Eldiven ve İş Güvenliği Limited Şirketi Genel Müdürü Tuncer Açan, üretimini yaptıkları iş eldivenlerinin Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu söyledi. İş eldiveni üretimine uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucu başladıklarını kaydeden Açan, "20 yıllık bir sanayi tecrübemiz var. Sektörde ciddi bir kalite sorunu olduğunu gördük. Ne yapabiliriz dedik ve çeşitli araştırmalar yaptık. Uzun süren Ar-Ge çalışmalarından sonra yüzde 100 Türk sermayesi, Türk emeği ve Türk kalitesi ile üretime başladık. Birinci sınıf tekstil malzemesi ve deri kullanarak, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun kaynak uygulamalarında, otomotiv ve ağır sanayide yoğun olarak kullanılan deriden mamul iş eldivenleri ve iş önlükleri üretiyoruz" şeklinde konuştu. Kalitesiz malzemeden yapılan iş eldivenlerinin işçi sağlığına da zarar verdiğine dikkat çeken Tuncer Açan, "Ayrıca yapılan işe de zarar verdiği gibi maliyetleri de artıyor. Ucuza alınan iş eldiveni aslında çok daha pahalıya geliyor. Biz bu riski ortadan kaldıran bir anlayışla üretim yapıyoruz. Birinci sınıf tekstil malzemesi ve özel deri kullanıyoruz. Eldiven içinde kullanılan astar yüzde yüz pamuk kumaş. Tamamen bizim için özel üretiliyor; yüzde yüz sağlıklı pamuk astar kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin en kaliteli iş eldivenlerini Avrupa standartlarında üretiyoruz" diyen Tuncer Açan, "Tüm Türkiye piyasasına iş eldiveni veriyoruz. Yabancı bir firmaya da üretim yapıyoruz. Ayrıca Avrupa ülkelerine ihracat hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Kalitemize güveniyoruz" dedi.

Üretimi evde yaptırıyor

İş eldiveni üretimini evlerde yaptıklarını vurgulayan Açan, bu uygulama ile sosyal alanda da ailelere önemli katkılar sağladıklarını belirterek, "İş eldiveni üretimini evlerde yaptırtarak ailelere önemli katkı sağlıyoruz. Eldiven üretmek için bize gelen ailelere önce 10 günlük bir eğitim veriyoruz. Üretim yapabilecek duruma gelindiğinde malzemeleri de veriyoruz ve böylece üretime başlanıyor. Üretilen iş eldivenlerinin firmamızda kalite kontrolü yapıldıktan sonra satışa sunuluyor. En çok önem verdiğimiz konu, ürettiğimiz iş eldivenlerinin hepsinin bir marka değerinin olması. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. Bir Türk markası olarak, Türkiye'de üretilen bir marka olarak iyi bir noktaya, kaliteli ve güzel ürünler üreten bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz. Birçok aileye iş veriyoruz. Zamanla bu sayıyı daha da artıracağız" bilgisini verdi.