Опубликовано
12 нояб. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Türk tasarımcılar “İstanbul Fashion” Sergisi ile Almanya’da

Опубликовано
12 нояб. 2010 г.

Cologne Uygulamalı Sanatlar Müzesi (Museum für Angewandte Kunst) sergi kapsamında bu sezon, Dilek Hanif gibi türk modasının önde gelen isimlerinin katılımıyla çağdaş türk modasına yer veriliyor.

Almanya’daki bu sergi, Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Gamze Saraçoğlu, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehta Elaidi, Özlem Süer, Selim Baklacı, Simay Bülbül ve Zeynep Tosun gibi Türk modasının parlayan yeteneklerine genel bir bakış sunarken, Türkiye’nin sembolik şehiri İstanbul’u kendine referans alıyor.


Dilek Hanif

Katılımcılardan Dilek Hanif, Türk giyim tarzına getirdiği yorumu ve yeteneği ile modern Türkiye’yi dünya sahnesinde başarıyla temsil eden isimlerden biri. 1990 yılında kendi markasını kuran moda tasarımcısı, 2004 yılından beri Paris Haute Couture moda haftasında resmi olarak koleksiyonlarını sunmaya başlayan ilk türk tasarımcı sıfatına sahip.

Dilek Hanif, “İstanbul, benimde çalışmalarımın vazgeçilmez bir parçası olan gelenek ve yeniliğin bir araya gelerek uyum içerisinde moda, tasarım, fotoğraf ve sanata yeni enerjiler veren bir şehir” diye açıklamada bulundu.

Cologne Uygulamalı Sanatlar Müzesi, 1888 yılından beri ziyaretçilerine sunduğu Orta Çağ’dan bu yana eserleriyle Avrupa’nın en zengin koleksiyonuna sahip müzelerden biri ve bu sergide, İstanbul’un ilham kaynağı olduğu tarihi ve çağdaş türk tasarımlarını ağırlayacak.

“Istanbul Fashion”, Museum für Angewandte Kunst Köln
Cologne – 6 Kasım 2010 – 30 Ocak 2011

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.