Автор
Kobiden
Опубликовано
7 нояб. 2012 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Üç-El, Dr. Flexer ile iddialı

Автор
Kobiden
Опубликовано
7 нояб. 2012 г.



Üç-El’in kurucu ortaklarından Rıfat Sarı, iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu, Celal Bayar Üniversitesi Ortopedi Ana Bilim Dalı doktorlarının da katkıları ile Dr. Flexer’ı ürettiklerini belirterek, “Ayakkabı, dikişlerinden tabanına kadar ayağın anatomik yapısına uygun olarak hazırlandı. Dr.Flexer’a gösterilen ilgi, Celal Bayar Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı doktorlarının tedavi amacıyla reçeteli olarak tavsiye edilmesiyle daha da arttı” diye konuştu.

El emeği üretimle sektöre adımını atan Üç-El Ayakkabı, bugün Dünya Kalite Ödülü’ne sahip, her ilde bayisi bulunan ve dünyanın 20 ülkesine ihracat yapan, Türkiye’nin önemli firmalarından biri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Rıfat Sarı, “Sürekli kendini yenilemeyi ve geliştirmeyi ilke edinen, sistemli ve disiplinli yönetim anlayışıyla her geçen gün çıtayı yükselten firmamız, üretiminin yüzde 40’ını ihraç ediyor. Başta İsrail olmak üzere Almanya, Yunanistan, İngiltere, İtalya, Dubai, Kuveyt, İran ve Türk cumhuriyetlerine ihracat gerçekleştirmekteyiz” dedi. 

‘Doktor tavsiyeli ilk ayakkabıyı ürettik’ diyen Sarı, “Üç-El Ayakkabı tarafından iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu, Celal Bayar Üniversitesi Ortopedi Ana Bilim Dalı doktorlarının da katkıları ile üretilen Dr. Flexer, dikişlerinden tabanına kadar ayağın anatomik yapısına uygun olarak hazırlanmıştır” dedi. Sarı, ayakkabı hakkında şu bilgileri verdi: “Topuk dikeni, düztabanlık ve taban çökmesi gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi özelliği ile dikkat çeken Dr.Flexer, anatomik yapısı ile sağlığa hitap ediyor.”

Sarı, Dr.Flexer’a gösterilen ilginin, Celal Bayar Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı doktorlarının tedavi amacıyla reçeteli olarak tavsiye edilmesiyle daha da arttığını savundu. Sarı, “Dr.Flexer ile gün boyu ayağınızda ayakkabı olduğunu hissetmezsiniz. İçerideki kirli havayı dışarıya verir, tamamıyla sağlıklı deriden üretilmiştir, teri emer ve koku yapmayan anti bakteriyel özelliğe sahip” diye konuştu.

Türkiye’de ayakkabı sektörünün son 10 yılda Avrupa kalitesini yakaladığını ve en yakın rakibi İtalyan firmalarının dikkatini çeker duruma geldiğini ifade eden Sarı, şöyle devam etti:

“Üç-El Ayakkabı olarak son yıllarda yaşanan ekonomik krizlere rağmen, küçülüp yeniden büyümeyi başardık. 2011 yılında yaptığımız 5 milyon TL cironun yüzde 25’i ihracat iken; 2012 yılı için 7 milyon TL ciro hedefleyip, bunun yüzde 30’unu ihracat payı olarak planlayıp, yeni Avrupa pazarlarına girmeyi başardık. Firmamız, yapmış olduğu Dr. Flexer markalı anatomik ayakkabıları ile tüketicinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Kalitesine önem veren yenilikler sunan firmamız, bugün Çin faktörüne rağmen, krizden çıkmayı başarmıştır.”

“2012 ve sonrası için yılda 200 bin çift üretim yapmayı, hizmet kalitesini daha da artırmayı ve bayi ağını genişletmeyi hedeflemekteyiz” diyen Sarı, “Burada markanın önemi ön plana çıkıyor. Artık Türkiye ve dünyada mal değil, marka satıyor. Bunun bilincine vardığımızda, işlerin daha iyi gittiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.