Автор
Kobiden
Опубликовано
7 нояб. 2012 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Varto Tekstil, istihdamını 2 bine çıkarma amacında

Автор
Kobiden
Опубликовано
7 нояб. 2012 г.



Nisan 2010 yılından bu yana 3 bin 500 metrekarelik bir alanda faaliyet göstermeye başlayan Varto Tekstil, gözünü Avrupa pazarlarına dikti. Ürettiği ürünleri Avrupa, İngiltere, Amerika, Kanada, Kuzey Afrika ve Rusya’ya ihraç eden Varto Tekstil, önümüzdeki dönemde kurumsallaşarak 10 bin metrekarelik bir alana çıkmayı ve istihdamını da 2 bin kişiye çıkarmayı planlıyor.

Firma olarak aylık cirolarının 500 bin TL’ye yaklaştığının bilgisini veren Varto Tekstil Yöneticisi Düzgün Baba, teşviklerin de katkısıyla önümüzdeki yıllarda büyük hedeflerinin olduğunu söyledi. Üretim kapasitelerinin yüzde 70 civarında olduğunu aktaran Baba, örme ve dokuma kumaştan mamul dış ve iç giyim ürünleri imalatı yaptıklarını iletti. Şu anda 160 kişiyi istihdam ettiklerini açıklayan Baba, “İyi bir yönetim kadrosuna sahip olmamız avantajlarımız arasında yer alırken, nakit sıkıntısı nedeniyle yapmayı düşündüğümüz daha büyük yatırımları yapamayışımız dezavantajlarımız arasında. Hedefimiz tam anlamıyla kurumsallaşıp 10 bin metrekare alan üzerinde tesisi yapıp 2 bin kişiyi istihdam etmek” dedi.

İşletmelerinin toplam yatırım tutarının ise 3.5 milyon TL civarında olduğunu söyleyen Baba, aylık cirolarının 350 bin ila 400 bin TL arasında değiştiğinin bilgisini verdi. Örme ve dokuma kumaştan mamul dış ve iç giyim ürünleri imalatı yaptıklarını kaydeden Baba, firma olarak yaz mevsiminde kış giysisini, kış mevsiminde ise yaz giysisini ürettiklerini söyledi. Firma olarak pazar sıkıntılarının olmadığının altını çizen Baba, ürettikleri ürünleri Avrupa, İngiltere, Amerika, Kanada, Kuzey Afrika ve Rusya’ya ihraç ettiklerini, hammaddeyi de Marmara, Ege İç Anadolu, Trakya ve kısmen de Kahramanmaraş’tan tedarik ettiklerini söyledi.