27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
30 авг. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

YKM, büyümesini yeni şubelerle sürdürüyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
30 авг. 2010 г.

İSTANBUL - Kriz döneminde müşterilerinin ertelenmiş ihtiyaçlarını tekrardan gündemlerine almalarını sağlayacak kampanyalar organize ettiklerini söyleyen YKM Satış Operasyon Kiralama Grup Müdürü Emrah İnel, mağazalarında hayata geçirdikleri müşterilerinin yaşam tarzına uygun ortamların, bu yaşam tarzlarını destekleyen marka ve ürünlerden oluşan yeni konseptlerin satışlarını önemli ölçüde arttırdığını kaydetti.

Igedo Fashion Fairs


2010 yılının ilk yarısında satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüme gösterdiğinin bilgisini veren İnel, “Bu büyümenin ikinci yarı yılda da devam edeceğini öngörüyoruz. Bu yılki ciro hedefimiz ise,  470 milyon TL” dedi.

Yurtiçinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana gibi büyük şehirler hariç tüm şehirlerde özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki şehirlerde franchise görüşmesi yaptıklarını açıklayan İnel, yurtdışında ise Irak, Bulgaristan ve Suriye ile temaslarının devam ettiğini söyledi.

2010 Mart ayında Malatya’da MalatyaPark AVM içinde 2 bin metrekarelik mağaza açılışı yaptıklarına dikkat çeken İnel, “Yıl sonuna kadar toplam 6 bin metrekare mağaza alanına sahip iki ayrı franchise şube daha açacağız. Bu yıl içinde faaliyete geçme şansı olan üç ayrı lokasyon için görüşmelerimiz sürüyor. 2011 yılı için de yurtiçinde toplam 5 bin 200 metrekare alanda faaliyet gösterecek iki mağaza için yatırımcılar ile sözleşmeler imzalanmış durumda. Üç mağaza için ise görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca İnel, franchise mağazalarının şirket cirosundan aldığı payın yüzde 25 olduğunu açıkladı.Günümüzde 3 bin 500’ü aşkın personel ve binin üzerinde aktif tedarikçileriyle toplam 125 bin metrekare alanda yılda yaklaşık 33 milyon kişinin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini açıklayan İnel, hedeflerinin değişen alışveriş dinamikleri doğrultusunda müşterilerinin beklentilerine ve ihtiyaçlarına en uygun ürün ve hizmetleri doğru zamanda sunmak olduğunu vurguladı.

Departman Store mağazacılık konseptinin yurtdışına yayılmasının, sattığı marka adedi dikkate alındığında, tek bir markanın uluslararası piyasada sahneye çıkmasından çok daha zor olduğuna dikkat çeken İnel, “Bizim de bir yıl içinde açmayı planladığımız Irak mağazası, yurtdışında yürüteceğimiz ilk operasyon olması açısından bizi çok heyecanlandırıyor. İnancımız, yaşadığımız dönüşüm ve sürecin yakın gelecekte ülkemiz perakendecilerini dünya üzerinde söz sahibi hale getireceği yönünde” yorumunu yaptı.

Emrah İnel, müşterilerinin sürekli değişen beklentilerine en uygun mağaza ortamını sunmak için dünyadaki çok katlı mağaza trendlerini yakından takip ettiklerini söyledi. 2009 yılında mali krizin etkilerini en aza indirgemek için müşterilerinin alışveriş alışkanlıkları ve yaşam tarzlarını belirleyerek, geliştirdikleri ‘yaşam tarzı perakendeciliği’ne ağırlık verdiklerinin altını çizen İnel, şöyle devam etti:  “Müşteri taleplerinden yola çıkarak geliştirdiğimiz YKM’ye özel markalar ve koleksiyonlara ağırlık verdik. Tedarikçilerimizle birlikte çalışarak öngörülerimizi paylaşarak, stok riskini de minimize ettik. Ayrıca, harcamalarımız, yatırımlarımız ve hedeflerimiz konusunda temkinli olma tavrımızı kriz döneminde de sürdürdük. Aldığımız tedbirleri özetlemek gerekirse temel olarak üç alana yoğunlaştık; satışı korumak, giderleri optimize etmek ve iş sürecimizi daha verimli hale getirmek. Bu doğrultuda yeni yatırımlara yönelmeden önce mevcut franchise şubelerimize odaklandık.”