Опубликовано
9 янв. 2015 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Yayınlardan Charlie Hebdo’ya destek

Опубликовано
9 янв. 2015 г.

FashionMag.com, on adet çevrimiçi yayınla birlikte 7 Ocak günü Paris’te Charlie Hebdo’ya yapılan terörist saldırıyı ve saldırı sonucunda dergide çalışan birçok gazetecinin öldürülmesini kınamak için ortak bir metin yayınlama kararı aldı. Metinde imzası bulunan yayınlar arasında Actu Environnement, Arrêt sur Images, Basta Mag, le Huffington Post, Libération, Mediapart, Politis, Reporterre, Rue89, Terra Eco, We Demain yer alıyor.

« Hepimizi dehşete düşüren bu haberi aldığımızda duyduklarımıza inanmayı istemedik. Charlie Hebdo’ya silahlı adamlarca yapılan kanlı saldırıda, on iki kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık yirmi kişi yaralanmıştı. Düştüğümüz dehşet ve duyduğumuz üzüntüyü ifade edecek kelime yoktu.



Terörist saldırının gerçekleştirildiği günün akşamında 100.000’den fazla kişi Fransa sokaklarını doldurdu – Fotoğraf: Fmag



Bu zor günde sadece tanıdığımız, sevdiğimiz dostların değil tanımadıklarımızın da yanındayız. Bu eylemde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için büyük üzüntü duyuyor; yakınları, arkadaşları ve çocuklarının teselli bulmasını diliyoruz. Elimizden hiçbir şey gelmezken, tüm şefkatimizle sizlerin yanınızda olduğumuzu nasıl söyleyebiliriz ki? Ama yine de tüm kalbimizle sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Bu olayın bizlere hissettirdiği dostluk, üzüntü ve kifayetsizlik gibi duygular ardından kararlılığı getiriyor. Öldürmek istedikleri gazetecilerdi, alt etmek istedikleri basındı ve ortadan kaldırmak istedikleri özgürlüktü, bizler de buna karşılık olarak pes etmeyeceğimizi söylüyoruz. Bugün ki gibi zor zamanlarda ve önümüzde şekillenen karanlık günlerde, özgürlüğün sürdürülmesi, ifade edilmesi ve ortaya koyulması hayati önem taşımaktadır. Bizler de, bilgi sağlama ve tanıklık görevlerimizi daha büyük bir kararlılık ve eşi görülmemiş bir enerjiyle yerine getirmeye devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.