Автор
Kobiden
Опубликовано
25 окт. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Yüce Tekstil, üretimini yüzde 25 artırmayı hedefliyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
25 окт. 2011 г.

Yüce Tekstil

Tekstil sektöründeki genel gidişata paralel, personel bulma sıkıntısından kurtulma planları yapan Yüce Tekstil, bu sorunun çözümüyle birlikte, üretim kapasitesini yüzde 25 artırmayı hedefliyor. Yüce Tekstilin beş senelik bir geçmişe sahip olduğunu anlatan firma sahibi Ziya Mert, gömlek imalatı yaptıklarını açıkladı. İşletmelerinde; komple kesim, nakış, dikim, ütü ve paketleme bölümlerinin tamamının bulunduğunu aktaran Mert, çalışmalarında belli bir kaliteyi yakalama çabası içinde olduklarını dile getirdi. Yüce Tekstil olarak, ithalatlarının bulunmadığını belirten Mert, ihracat olarak ise dönem dönem Avrupa’daki belli markalara üretim yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde ise üretimlerini yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini aktaran Mert, “2010 yılını ayakta kalmaya çalışarak geçirdik. Bu yıl, bizim için planlama devresiydi. 2012’de ise personel bulma sıkıntısından da kurtularak, bugünkü kapasitemizi yüzde 25 artırmak istiyoruz” dedi.

“Rakibimiz Avrupa değil Asya”

Sektörde özellikle Uzakdoğu’dan gelen ürünlere konulan vergilerle, istihdamın çok daha fazla artacağını ve yavaş yavaşta olsa bunun etkisini göreceklerini savunan Ziya Mert, rakiplerinin Avrupa değil, Asya olduğunu dile getirdi. Sektörün gelişmesi için devletin gerekli olan desteği verdiğini söyleyen Mert, “Bu konulan vergi ciddi bir talep artışı sağlayacak. Bu da daha fazla kalifiye eleman ihtiyacını ortaya çıkarırken, bizim en büyük sorunumuz olan eleman sıkıntımızı da ortadan kaldıracak” şeklinde konuştu. Yatırımların da bu vergiye bağlı olarak daha düzgün şekilleneceğini ve Ar-Ge çalışmalarını bu doğrultuda ilerleteceklerini bildiren Mert, yapacakları yatırımların, gelecek olan talebe bağlı olduğunu söyledi.

“Herkes üzerine düşeni yapmalı”

Tokat’ın genel sorunları hakkında da görüş belirten Ziya Mert, şunları söyledi: “Kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Bu, sadece bizim sektörümüzün değil, bütün Tokat’ın ve bütün sektörlerin genel bir sorunu. Biz bu konuda yetkililerin ve diğer bütün Tokatlıların üzerlerine düşen görevleri yapmasını arzuluyoruz. En başta yapılması gereken ise personel yetiştirme, bu personeli gerekli işlere yönlendirme ve ailelerin de çocuklarını kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için onları çalışmaya teşvik etmeleri.”