Опубликовано
11 янв. 2011 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Zara'nın kurucusu yönetimi devrediyor

Опубликовано
11 янв. 2011 г.

10/01/2011, (AFP) - Dünyanın 1 numaralı tekstil grubu Inditex'in kurucusu ve müdürü, meşhur Zara'nın sahibi ve İspanya'nın en zengin adamı Amancio Ortega, 10 Ocak tarihli basın bülteni ile yönetimi müdür yardımcısı Pablo Isla'ya bırakacağını duyurdu.

Galice'li (Kuzeybatı İspanya) 74 yaşındaki Ortega, 1979 yılında 6 butiği ile küçük bir girişimci iken, bugün, dünya çapında 4.000'den fazla mağazası olan bir tekstil devinin başında. Forbes dergisinin sıralamasına göre İspanya'nın en zengin adamı ve dünyanın 9.büyük servetinin sahibi. Grubun yayınladığı bültende Ortega, 46 yaşındaki Fransız-İspanyol ortak tütün şirketi Altadis'in eski müdürü Isla için şöyle konuştu, "Artık yönetimi Pablo Isla'ya bırakmanın zamanı geldi ama ben yine şirkette bulunarak yönetim konusunda danışmanlık yapacağım".

Zara
Pablo Isla, Amancio Ortega'dan Inditex'in yönetimini devralacak. Photo Inditex

Ortega basın bülteninde "Temmuz ayında toplanacak olan hissedarlar kurulunda Pablo Isla'nın şirketin müdürü olmasını önereceğim" diye ekledi. Grup, yeni açılan mağazaları sayesinde 2010 yılının ilk 9 ayında kârlılığında %40 civarında bir artış kaydetmişti. Inditex, Zara haricinde Massimo Dutti, Pull and Bear ve Bershka gibi diğer markalarında sahibi.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.