Автор
Sans source
Опубликовано
9 июл. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

İstanbul Fashion Week bin kişiyi İstanbul'a çekecek

Автор
Sans source
Опубликовано
9 июл. 2010 г.

Moda tasarımcıları ve hazır giyim markalarını tek çatı altında toplayan İstanbul Fashion Week'in, bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında başlatılacağı bildirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla kampüsünde 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik için İstanbul Fashion Week (IFW) İcra Kurulu Üyesi Sedef Orman, yabancı basın ve alım grupları olmak üzere bini aşkın kişiyi İstanbul'da ağırlayacaklarını, bin kişiye de istihdam sağlanacağını söyledi.



Rakibimiz artık Çin, Hindistan değil, moda yaratan ülkeler
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteği ile hayata geçirilen İstanbul Fashion Week (IFW) basın toplantısında konuşan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu yıl düzenlenecek olan IFW ve Collection Premiere İstanbul'un, kol kola yaşama geçirileceğini belirterek, "Bu çalışma sadece moda endüstrisi için değil, turizm, ulaşım, eğlence hayatı için de büyük katkılar sağlayacak" dedi.

Modanın önemine değinen Tanrıverdi, İstanbul'u, Londra, Milano, Paris, New York moda haftaları ile birlikte ilk beş içine sokmak için yola çıktıklarını vurguladı. Türk tekstil sektörünün moda ve artı üretimle birlikte istediği yere ulaşması için çalışacaklarını ifade eden Tanrıverdi, "Türkiye'nin rakibi bundan sonra Çin, Hindistan değil, moda yaratan ülkeler olacağını söylüyoruz" dedi.

Tanrıverdi, IFW'nin moda yüzü konusunda bazı isimler üzerinde durulduğunu, ismin netleşmesinin ardından açıklanacağını, yine IFW kapsamında uluslararası alanda tanınmış modellerin de İstanbul'a geleceğini belirtti.

Moda ülkeleri yorulmaya başladı
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz, 2023 yılında İtalya'nın yaptığı 60 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak istediklerini dile getirdi. Bazı moda ülkelerinin yorulmaya başladığına dikkat Yılmaz, hedeflerinin Türkiye'yi moda ülkesi yapmak olduğunu vurguladı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, IFW'nin İstanbul ve dolayısı ile Türkiye'nin "moda, tasarım ve sanat" ekseninde uluslararası tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul Fashion Week Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, IFW'nin moda alanında sektörün gücünü gösteren çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti. İstanbul'u dünya moda başkentleri arasında sayılmasını sağlamanın kendileri için bir sorumluluk ve görev olduğunu kaydeden Orakçıoğlu, İstanbul'un önemine dikkat çekti.

Bin kişiye istihdam sağlanacak
İstanbul Fashion Week İcra Kurulu Üyesi Sedef Orman, İstanbul'da düzenlenecek etkinlik için yurt dışından bini aşkın kişinin geleceğini belirterek, "Binden fazla yabancı basın ve alım heyetlerini İstanbul'da ağırlayacağız" dedi. Orman, moda haftası boyunca bin kişiye istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

Creative Artists Agency UK Ltd'den Ptere Draper, İTKİB ile IFW için stratejik işbirliği yaptıklarını belirterek, "İTKİB ile celebrity, model sağlanması ve sponsorluk konusunda stratejik işbirliği gerçekleştirdik" dedi.

Copyright © 2010 Gözlem Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.