27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
11 дек. 2013 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

AHS Grup, halıdan sonra iplik tesisini de devreye aldı

Автор
Kobiden
Опубликовано
11 дек. 2013 г.



GAZİANTEP - Gıda, enerji, lojistik, tekstil ve iç-dış ticaret alanında faaliyet gösteren,  geçen yılın sonlarında toplam 35 milyon dolarlık yatırımla halı sektörüne giren AHS Grup, bu ay başında iplik tesisini de devreye aldı.

Gaziantep 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) tamamı öz kaynakları ile 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda halı üretimine başladıklarını bildiren AHS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eviz, yıllık 2 milyon 500 bin metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Tam kapasite ile üretim yaptıklarını belirten Ahmet Eviz, ABD, Avrupa, Ortadoğu, Arap Yarımadası gibi bölgelerde 40 civarında ülkeye ihracat yaptıklarını, orta vadede iç piyasaya gireceklerini kaydetti. Bu ayın başında iplik tesislerini de faaliyete geçirdiklerini açıklayan Eviz, bu yatırımla birlikte makine halısı üretiminde kullanacakları iplik ihtiyacını da kendi bünyelerinde karşılayacaklarını söyledi. Ahmet Eviz, “Grup olarak tekstil dışında faaliyette bulunduğumuz gıda, ara mamul ve enerji sektörlerinde de sürdürülebilir bir büyüme sağlayarak paydaşlarımızın refahına katkıda bulunmayı amaçlamaktayız. Sosyal sorumluluk alanında faaliyete geçirmiş olduğumuz projelerin yanı sıra farklı projelerle ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir” diye konuştu.

Son yıllarda Gaziantep’te çok fazla makine yatırımı yapıldığına işaret eden Eviz, bu durumun avantajlarla beraberinde dezavantajları da getirdiğini ifade etti. Eviz, “Örneğin, dünya makine halısı piyasasında Gaziantepli halıcılar oyunun kurallarını koyabilme gücünü eline geçirerek ülke ekonomisine artı değer sağlamaktadır. Gaziantep makine halısı ihracat verilerine bakıldığı zaman ortalama artış hızı ülkemizin ihracattaki yüzde 18.5 olan artışını geride bırakarak, yüzde 26.8’lik olmuştur. Böylece ülke ekonomisine katkı, artan oranlarla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Ar-Ge’ye verilen önem azaldı”

Gaziantep’te halı sektörünün bu kadar gelişmesinin artılarının yanında Ar-Ge’ye verilen önemin azalmasının ve iş disiplininde görülen aksaklıkların sektörün karşılaştığı önemli sorunlar olduğunu kaydeden Ahmet Eviz, şöyle devam etti: “Aslında fiyatta rekabet yerine kalite ve farklılık yaratmada rekabete geçilmelidir. Sektör makine yatırımlarına gösterdiği önemi inovasyona, kaliteye ve yeni arayışlara da göstermelidir. Ciddi bir iş disiplini çalışması yapılmalıdır. Bu çalışma fiyatlandırma ve ödeme koşullarını da kapsamalıdır. Firmalar katma değerli ürünler üretme çabasına girmelidir. Az kârla, çok ürün satma anlayışı yerine katma değerli ancak farklı, kaliteli ve ürünün hak ettiği kâr marjını uygulama politikası izlenmelidir. Gelişmiş ülkelerin değişim süreçlerini incelediğimiz zaman şunları görüyoruz: Ürün geliştirirken katma değeri yüksek, farklı ve ülke ekonomisine yarar sağlayan ürünleri geliştirmişlerdir. Satış hacmini artırma gayreti ancak ve ancak ideal ürüne ulaştıktan sonra etkili bir strateji olabilir. Bunların haricinde sektör oyuncuları muhakkak sosyal sorumluluk projelerine güçleri yettiğince önem vermelidir.”
Ahmet Eviz, “En azından makine yatırımı oranında bir Ar-Ge yatırımı, yeni bir çalışma disiplini ve sosyal sorumluluk projesi geliştirme alışkanlığı edinilmesinin sektöre büyük oranda katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” diyerek, sözlerini tamamladı.