Автор
DPA
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 мая 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Adidas Yatırımcılar Tarafından Kanye West Ortaklığı Nedeniyle Dava Ediliyor

Автор
DPA
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 мая 2023 г.

ABD'li yatırımcılar, tartışmalı rapçi Kanye West'le yollarını ayırması nedeniyle karında keskin bir düşüş yaşayan spor malzemeleri üreticisi Adidas'a dava açtı. Yatırımcılar şirketin, rapçinin "sorunlu davranışını" yıllardır bildiğini, ancak ortaklığı ancak geçen Ekim ayında sonlandırdığını ve mali kayıpları sınırlamak için yeterli önlem almadığını iddia ediyor. Birden çok medya kuruluşu konuyla ilgili yayın yaptı.


DR


Adidas Salı günü yaptığı açıklamada, "Bu asılsız iddiaları kesinlikle reddediyoruz ve kendimizi bunlara karşı güçlü bir şekilde savunmak için gerekli tüm önlemleri alacağız" dedi.

Toplu dava Cuma günü Oregon'daki ABD Bölge Mahkemesinde açıldı. Herzogenaurach merkezli şirketin yanı sıra eski CEO'su Kasper Rorsted ve CFO'su Harm Ohlmeyer sanık olarak adlandırılırken, ABD'nin Virginia eyaletinden bir yatırım fonu baş davacı olarak gösteriliyor.

Adidas, rapçinin defalarca Yahudi karşıtı yorumlarda bulunmasının ardından Ekim 2022'de Kanye West ile işbirliğini sonlandırdı. 'Yeezy' ürünleri daha önce şirket için kazançlı bir gelir kaynağı olmuştu, ancak yalnızca bu ürünlerin eksilmesine bağlı olarak yönetim, bu yıl cirosunda 1,2 milyar Euro'luk bir kayıp bekliyor.

Halihazırda üretilmiş olan ürünlerde nasıl bir yol izleneceği yönünde ise henüz bir karar alınmadı. Seçenekler, gelirin bağışlanabileceği çeşitli satış olanaklarından, malların imhasına kadar uzanıyor.