Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 нояб. 2019 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Adidas ve Uluslararası Uzay İstasyonu İşbirliği

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 нояб. 2019 г.

Adidas uzaya adım atıyor. Yaptığı açıklamaya göre spor giyim devi Uluslararası Uzay İstasyonu ile çok yıllık bir iş ortaklığına imza attı. Bu ortaklık şirketin Dünya dışında ürün inovasyonunu keşfetmesine olanak sağlayacak. 
 

Adidas ve Uluslararası Uzay İstasyonu İşbirliği. - Instagram: Adidas

 
Dünya’nın yer çekimi dışındaki gerçekleştirilecek bu testlerin mevcut modellerin performansını ve rahatlığını etkilemesi ve yeni ürünlerin inovasyonunu iyileştirmesi bekleniyor.
 
Uluslararası Uzay İstasyonu ABD Ulusal Lboratuarı program ve işbirliği başkan yardımcısı Christine Kretz yaptığı açıklamada uzayın benzersiz koşullarının bilinmezi keşfetmek için ideal ortamı sağladığını ifade etti. 

Dönen bir futbol topunun hava akımı ve topu olduğu yerde tutan harici desteklerin kesintisine uğramaksızın yapacağı hareketi gibi belirli deneylerin gözlemlenebileceği tek ortamın yer çekimsiz ortam olduğunu belirten Kretz, bazı değişkenleri kontrol edebilmelerinin Dünya'da olası olmayan testleri gerçekleştirebilmelerine ve veri toplayabilmelerine olanak sağladığının altını çizdi.
 
Testlere 2020 itibariyle başlanacak. Adidas özel Boost peletlerini ve ayakkabılarını gelecek bir SpaceX kargo görevi ile ISS National Lab'e gönderecek. ISS'te ise astronotlar farklı partikül boyutlarındaki bölgelerden Boost orta tabanı üretilip üretilemeyeceğini keşfetmeye yönelik deneyler gerçekleştirecekler. Bilim insanları bu deneylerin ayakkabı performansını ve konforunu artırabileceği teorisini ortaya koyuyor. 
 
Bu yılın başında Adidas NASA sözleşmeli SpaceX CRS-18 kargo görevi ile futbol toplarını uzaya göndermiş ve orada ilk testlerini gerçekleştirmişti. Bu testlerde amaç gelecek tasarımlar için Dünya temelli bir rüzgar tüneli ötesinde oluşacak uçuş karakteristiklerini daha iyi anlamaktı. 
 
Sonraki adımda Adidas uzay istasyonundan faydalanarak insan performansı ve sürdürülebilirlik gibi öğeleri araştırmayı planlıyor.

Astronotların sağlayacağı bilgiler Adidas'ın potansiyel bilgileri atletlere iletebilmelerine olanak sağlayabilecek. Dairesel üretim ise Dünya'da uygulanabilecek sürdürülebilir tasarım ve yeniden yaratım yöntemlerinin ilerletilmesine yardımcı olabilecek. 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.