Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 нояб. 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Alibaba Hisseleri Hong Kong'da %7,7 Daha Yüksek Değerle İşlem Gördü

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 нояб. 2019 г.

Alibaba Group’un Hong Kong hisseleri Hong Kong Borsası'ndaki ilk listelenmesinde %7,7 yukarıdan HK$189,50 değeriyle satıldı.


Reuters


Alibaba ikincil listelemede en az 11,3 milyar USD topladı ve ek satış hakkı tanınması durumunda bu oran 12,9 milyar USD'ye kadar yükselebilir.

Salı günü yapılan kabul töreninin ardından, CEO Daniel Zhang Alibaba'nın Hong Kong borsasında listelenmesinin uzun süredir planlandığını ifade etti.

Açıklamasında Hong Kong ve HKEX'e teşekkür eden Zhang, beş yıl önce kaçırdıkları olanağı şimdi gerçekleştirmelerini sağladıklarını belirtti.

Alibaba ilk olarak Hong Kong piyasasında sergilenmeyi istemiş ancak olağandışı yönetim yapısının Hong Kong düzenleyicilerinden kabul almaması üzerine, New York'ta rekor düzeyde 25 milyar USD'lik ilk halka arzını gerçekleştirmişti.

alibaba bu yıl New York'da beşinci en çok işlem gören şirket oldu. Refinitiv verilerine göre şirket günde ortalama 2,6 milyar USD işlem gördü.

Şirket Hong Kong'da hisselerini, bir önceki Salı günü New York'taki kapanış fiyatının %2,9 altında, HK$176 değeriyle sattı. Her bir Amerikan Emanet Makbuzu (ADR) sekiz Hong Kong hissesini temsil ediyor.

Hong Kong piyasası Salı gününü %0,5 yükselişle kapattı.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.