Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 окт. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Alman Sendikası Amazon Çalışanlarını İndirim Döneminde Greve Çağırdı

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 окт. 2022 г.

Alman sendikası Verdi Salı günü, Almanya'daki dokuz Amazon dağıtım merkezindekin çalışanlarını, şirketin bu yılki ikinci büyük indirim etkinliği sırasında, toplu iş sözleşmelerine yönelik baskı oluşturmak amacıyla için bu hafta greve gitmeye çağırdı.


Reuters



Sendika, grevlerin şirketin tepki vermesini zorlaştırmak için çeşitli yerlerde farklı zamanlarda başlayıp biteceğini söyledi. İş durdurma eylemlerini koordine eden Monika Di Silvestre, "Grevler, Amazon gibi bir devin bile etkileneceği şekilde gerçekleştirilmeli" dedi.

Amazon'un üyeler için Salı günü başlayan iki günlük "Prime Erken Erişim İndirimi" alışveriş etkinliği, Prime Day yaz pazarlama etkinliğine çok benziyor ve enflasyon karşısında daralan Noel bütçeleriyle boğuşan müşteriler için rakip perakendecilerin erken indirimlerine karşı bir seçenek sunacak.

Amazon, Eylül 2022'den itibaren Almanya'daki tüm lojistik çalışanları için gerçekleştirilen maaş artışından sonra, başlangıç ​​ücretinin saat başına 13 Euro (12,64 USD) artı yan haklar olduğunu ifade etti.

Almanya, asgari ücretini 1 Ekim itibariyle saat başına 12 Euro'ya yükseltti.

Şirket, 20 lojistik merkezinden sadece yedisiyle sınırlanan grevlerin müşterilerini etkilemeyeceğini öngördüklerini ifade etti.

Almanya'nın en büyük sendikalarından biri olan sendika, şirketin ücretleri artırmasına rağmen artışların mevcut enflasyon oranının altında kaldığını ve farklı yerlerde %3 ile %7 arasında değiştiğini belirtti.

Verdi, Dortmund, Graben, Koblenz, Leipzig, Rheinberg, Werne ve Winsen'deki (Luhe) dağıtım merkezlerine ve Bad Hersfeld'deki iki merkeze grev çağrısında bulunduğunu açıkladı.
 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.