Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 нояб. 2021 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Amazon'un AB Antitröst Soruşturmalarını Çözmeye Çalıştığı Belirtiliyor

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 нояб. 2021 г.

Konu hakkında bilgisi olan kaynaklardan alınan bilgiye göre, Amazon iş uygulamalarını değiştirmek için potansiyel ağır para cezalarını ve müdahaleci emirleri ortadan kaldıracak iki AB antitröst soruşturmasını karara bağlamaya çalışıyor.




Avrupa Komisyonu geçen yıl Kasım ayında dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisini, çevrimiçi platformunda satış yapan daha küçük tüccarlara karşı haksız bir avantaj elde etmek için boyutunu, gücünü ve verilerini kullanmakla suçladı.

Ayrıca Amazon'un kendi perakende tekliflerinden ve lojistik ve teslimat hizmetlerinden faydalanan pazaryeri satıcılarına olası tercihli muamelesi hakkında bir soruşturma başlattı.

Amazon'un AB rekabet uygulayıcısı ile ön görüşmelerde bulunduğunu ve endişelerini gidermek için tavizler teklif ettiği ifade edildi.

Uzlaşma görüşmelerinin tamamlanması, her iki tarafın da bir anlaşmaya varacağının garantisi de olmadan, aylarca sürebilir.

Şirketlere küresel cirolarının %10'una kadar ceza kesebilen (Amazon'un durumunda geçen yılki gelire göre 38,6 milyar dolar) olan Komisyon yorum yapmaktan kaçındı.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.