Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
31 мая 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Andam 2023 Moda Ödüllerinin 12 Finalistini Açıkladı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
31 мая 2023 г.

Andam, 34. Moda Ödülleri için 12 finalisti açıkladı. Nihai karar, 29 Haziran'da adayların son tanıtımı sırasında 31 üyeden oluşan bir jüri tarafından verilecek.
 

Son sezonun finalistleri - Andam


Büyük Ödül (300.000 euro) ve Özel Ödül (100.000 euro) için altı tasarımcı yarışıyor. Bunların arasında, Andreadamo markasıyla 2020'den beri vücudu saran üniseks giysiler yaratan İtalyan tasarımcı Andrea Adamo da yer alıyor. Amsterdam ve Paris merkezli Duran Lantink, toplumsal cinsiyetten bağımsız koleksiyonlarıyla ileri dönüşüme liderlik ediyor. Üçüncü aday marka Ester Manas (Ester Manas & Balthazar Delepierre), renkli, seksi ve bedeni kaplayan parçalar sunarak kardeşlikten ve kadınların güçlendirilmesinden ilham alıyor.

Marie-Christine Statz'ın Gauchere markası geometrik yapıları, titiz terziliği ve ham maddelere duyduğu derin takdir ile karşımıza çıkıyor. Alman markası GmbH, siyah ve mavi tonlu iç çamaşırları ve montlarında karmaşık döküm teknikleri kullanan erkek giyiminde uzman bir marka. Louis-Gabriel Nouchi imzalı LGN, bir Fransız erkek giyim markası. En son koleksiyonu "Les liaisons Hazreuses", erkekliğin inceliklerini araştırıyor.

Ayrıca, üç tasarımcı Pierre Bergé Ödülü (100.000 euro) için kısa listeye alındı. Avellano (Arthur Avellano'nun markası), genellikle sosyal etkinliklerde yüksek profilli figürlerde görülen hibrit lateks kreasyonlarıyla tanınıyor. 2022'de Arthur Robert tarafından kurulan Ouest Paris, denim ve sokak giyiminden ilham alan giysiler sunarak Paris, Biarritz ve California'dan etkileri harmanlıyor. Parisli bir kadın hazır giyim markası olan Vaillant, şiir, güç ve kadınsılığı birleştiren benzersiz bir kimliği bünyesinde barındırıyor.
 
Üç tasarımcı Moda Aksesuarları Ödülü (100.000 €) için yarışıyor. Londra merkezli Zambiyalı tasarımcı Rosh Mahtani tarafından tasarlanan Alighieri, İtalyan şair Dante Alighieri'den ilham alarak insan kusurunu kutlayan bir mücevher markası. İtalyan bir tasarımcı olan Marco Panconesi, geleneksel İtalyan mücevherat kodlarını çağdaş estetikle birleştiren mücevherler sunan kendi adını taşıyan markasını 2018'de Paris'te kurdu. Ukrayna doğumlu Ruslan Baginskyi'nin 2015 yılında kurduğu adını taşıyan şapka markası, ilhamını tasarımcının kişisel arşivlerinden ve anavatanının zengin tarihinden alıyor.

Tüm finalistler, etkinliğin sponsorlarından mali ve lojistik destek alacak. Kazananlar, geçen yılın Andam Büyük Ödülü sahibi Botter tarafından tasarlanan bir Swarovski kupasıyla ödüllendirilecek. Bu yılki jüride 21 daimi üyenin yanı sıra Pat Cleveland (1960'lar ve 1970'lerin ikonik modeli), Zar Amir Ebrahimi (Fransız-İranlı aktris, yapımcı ve yönetmen) ve Gigi Hadid (uluslararası süper model) gibi değerli konuklar yer alacak.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.