Автор
Kobiden
Опубликовано
4 дек. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Aysim Tekstil, Türkiye’deki mağaza sayısını artıracak

Автор
Kobiden
Опубликовано
4 дек. 2010 г.

İstanbul’da dokuma alanında 1996 yılında Zeyland Tekstil olarak faaliyet gösteren firmanın 2000 yılından beri örme mamuller üzerine konfeksiyon üretimi ve ihracatı yaptığını dile getiren Aysim Tekstil sahibi Mustafa Baklacı, bay ve bayan ürünleri ile özellikle Avrupa’daki birçok ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı. 3 bin 900 metrekare alanda kesim, dikim, ütü-paket ve kalite kontrol bölümleriyle hizmet verdiklerini söyleyen Baklacı, 150 çalışanla aylık 800 bin adetlik üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ürün çeşitliliğiyle birlikte değişime hızlı bir şekilde ayak uydurduklarını belirten Baklacı, ayrıca Bolu, Düzce, Tekirdağ ve İstanbul olmak üzere Aysim firması için üretim yapan 10 adet fasoncu olduğunu dile getirdi. İzmit şehir merkezinde yeni bir satış mağazası açtıklarını dile getiren Baklacı, “Hedefimizde İstanbul ve Yalova illerinde de mağaza açmak var” dedi.

Suriye pazarına girdi

İngiltere, İspanya, Almanya ve Rusya’ya ihracat yaptıklarını kaydeden Baklacı, aynı zamanda Suriye pazarına da girdiklerine dikkat çekti. Suriye’den değişik ürünler konusunda talep aldıklarını ifade eden Baklacı, “Derimont üretmediğimiz için bu ürünü başka bir firmaya yaptıracağız. Bundan sonra iç çamaşır, derimont, bayan tişört, bayan abiye kıyafet yapmaya başlayacağız. Giyim firmalarından Zara’ya günde 20 bin tane, Kik’e günde 10 bin tane mal gönderiyoruz” şeklinde konuştu. 

Kendi markalarıyla ihracat yapmayı hedeflediklerine işaret eden Mustafa Baklacı, sektörde zamanla marka olmayı amaçladıklarını belirtti. Bornoz, pijama takımı ve sabahlık yapmak için Rusya’ya imalathane kurmak istediklerini hatırlatan Baklacı, “Ancak çalışacak eleman bulamadık. Ayrıca Rusya’da vergiyi yükseltiler. Bu nedenle çok zor bir piyasa olduğu için vazgeçtik” diye konuştu.

Tek sıkıntılarının fiyat olduğuna dikkat çeken Baklacı, pamuk ve iplik fiyatlarının yüksek olmasının yanı sıra Çin, Mısır, Bangladeş gibi ülkelerin de sektöre girmesinin fiyatları düşürdüğünü söyledi.