Автор
Kobiden
Опубликовано
20 февр. 2012 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

B&G Store Avrupa'da mağazalaşacak

Автор
Kobiden
Опубликовано
20 февр. 2012 г.

İlk mağazasını 2000 yılında İstanbul Akmerkez'de açan B&G Store, 2011 yılını yaklaşık 40 milyon TL ciro ile geride bıraktı. Avrupa'da üst segmente hitap eden zincir çocuk mağazaları konseptini oluşturmayı hedefleyen B&G Store, İtalya için tüm altyapı çalışmalarını hazırladı.

Bir yıl içinde tüm İtalya piyasasının çocuk kategorisindeki üst segmentini satın almayı planladıklarını açıklayan BG Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Seyidullah Nebati, "Öncelikle İtalya'ya minimum 20 mağazayla giriş yapma hedefindeyiz. Türkiye'de yalnızca kendi mağazalarında satışı olan Brooksfield markasının ikinci nesil sahipleriyle ortak hareket edeceğiz. İtalya'da mağazalaşmak için krizin dip noktasını bekliyoruz" dedi.


İtalya'dan sonra tüm Avrupa başkentlerinde, ticaret merkezlerinde ve en çok turist çeken şehirlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Nebati, "Yurtdışında Bulgaristan ve Rusya'da da mağazalarımız var. Libya ve Mısır'da açacağımız mağazalarla da yurtdışı yapılanması genişletilecek" diye konuştu. 2011 yılında 53 olan mağaza sayısı ile Türkiye ve yurtdışında olmak üzere birçok noktadan tüketicilere ulaştıklarını ifade eden Seyidullah Nebati, "İstanbul'daki mağaza sayımız 20'ye ulaştı. Ankara'da 7, İzmir'de 2 mağazamız var. Bu yıl mart sonuna kadar 6 yeni mağaza açacağız. 2014'te bu sayı 75-80 mağazaya kadar ulaşacak. 2015'e kadar her yıl ortalama 8-12 mağaza açarak 2015'te 100 mağazalı ve 100 milyon lira cirolu bir marka olma hedefindeyiz" şeklinde konuştu.