Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
31 окт. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Balmain Paris Couture Podyumlarına Geri Dönüyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
31 окт. 2018 г.

Balmain moda evi önümüzdeki Ocay ayında resmi programlarında yer alan bir defile ile Paris haute couture sezonuna geri dönüyor.


Balmain Evening Wear from the 44 rue François 1er collection shown in January 2018


 
Fransız moda tarihinde önemli bir geçmişe sahip moda evlerinden birinin geri dönüşünü temsil eden bu hareket ile Paris couture sezonu önemli bir hareketlilik kazanacak. Balmain en son Oscar de la Renta'nın tasarım yönetimi altında 2002 yılında couture defilesi sergiledi. Yeni dinamik kreatif direktörü Olivier Rousteing'in yönetimi altında Balmain defilesi Paris hazır giyim sezonunun görülmesi gereken şovlarından biri halini aldı. Bir couture defilesi her markayı çok daha yüksek bir düzeye taşıyan bir etkinlik.
 
Moda evinin geri dönüş couture defilesi Paris'in ünlü alışveriş bölgesi, 374 rue du Faubourg St Honoré üzerindeki yeni Balmain amiral mağazasının açılışı ile aynı zamanda gerçekleştirilecek.

Tarih henüz kesinleştirilmemiş olsa da moda evinin sözcülerinden biri couture defilesinin 750 metrekarelik geniş bir ala sahip, yeni amiral mağaza içerisinde gerçekleştirileceğini ifade etti.
 
Moda evinin pazarlama kurulu başkanı Txampi Diz, Rousteing'in bu hareketin oldukça mantıklı bir gelişim olduğunu düşündüğünü ve couture'ün Balmain moda evinin DNA'sında yer aldığını ifade etti.
 
Ocak ayı couture sezonunda Paris'te Rousteing, moda evinin tarihi adresinden esinlenen, 44 rue François 1er adını taşıyan ve 10 couture kalitesinde gece giyim parçasından oluşan bir koleksiyon tanıttı. Ancak önümüzdeki Ocak ayında tam kapsamlı bir couture koleksiyonu ile karşımıza çıkacak.
 
Diz açıklamasında aynı zamanda bir çok genç moda evinin, couture alanına giriş yapmasının Balmain'in de bu girişimi yapmasının doğruluğunu gösterdiğini ve kreatif direktörlerinin herkesin streetwear çalıştığı bir dönemde lüksün zanaatkarlık, kalite ve uzmanlık gerektiren giysiler ortaya koymak olduğunu hatırlatmak gerektiğine inandığını belirtti.
 
Balmain, Haziran 2016 tarihinde, :Katarlı kraliyet ailesi tarafından desteklenen yatırım fonu, Mayhoola tarafından satın alındı. Yeni sahipleri Balmain'de ciddi bir stüdyo ve atölyenin finanse edilmesine yardımcı oldu.
 
Diz hazır giyim koleksiyonlarının halihazırda couture tarzında olduğunu ve Olivier Rousteing'in stüdyosunun yeni tekvik ve kumaşlar için bir laboratuar halini aldığını da ekledi.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.