Автор
Kobiden
Опубликовано
4 янв. 2012 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Beysa, Fransız ve İtalyan mağaza zincirlerine kuzu kürk üretiyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
4 янв. 2012 г.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde 2003 yılından bu yana kuzu kürk imalatı yapan Beysa Deri, yaptığı ihracatla yurtdışında da adını duyuruyor. Yıllık 500 bin adet kuzu kürk üretimi yaptıklarını belirten Beysa Deri Genel Müdürü Bektaş Ayyıldız, Rusya, Türki cumhuriyetleri ve Ukrayna’ya, son iki yıldır da Avrupa ülkeleri ve Çin’e ihracat yaptıklarını söyledi. Ayyıldız, “Başta İtalya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerindeki mağaza zincirleri bizim kuzu kürklerimizi üretimlerinde yoğun olarak kullanıyorlar” şeklinde konuştu.


Photo: Corbis


Sektörde bir aile şirketi olarak 33 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini ifade eden Bektaş Ayyıldız, “1978 yılında Kazlıçeşme’de başladığımız videla deri ve kuzu kürk imalatımıza, Kazlıçeşme’nin yıkılmasından sonra Bursa Mustafa Kemalpaşa’da devam ettik. 2003 yılından bu yana da Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerimizde üretimimizi sürdürüyoruz” dedi. Tesislerinde, ham kuzu derisini konfeksiyon imalatına hazır hale getirdiklerini kaydeden Ayyıldız, o yılın modasındaki renklere göre üretim yaptıklarını söyledi. Ayyıldız, kadın ve erkek kışlık mont, kaban, uzun manto şeklinde hazırgiyimler için üretim yaptıklarını kaydetti.


Kürk üretiminde Çorlu öncü


Kürk deri sektöründe genel olarak en kaliteli derinin Türkiye’de üretildiğine dikkat çeken Ayyıldız, “Pazar bizim elimizde. Rakiplerimize bu pazarı kaptırmamalıyız, bizi çok yakından takip ediyorlar” dedi. Kürk üretiminde Çorlu’nun Türkiye’de öncü olduğunu ifade eden Ayyıldız, bölgenin İstanbul’a yakın oluşu, ihracatın daha hızlı yapılabilmesi gibi avantajların söz konusu olduğunu dile getirdi.