Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
22 июл. 2020 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

CFDA 2020 Moda Ödülleri Adayları

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
22 июл. 2020 г.

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi'nin açıklamasına göre, 2020 Moda Ödülleri adayları arasında Emily Adams Bode, Kerby Jean-Raymond, Gabriela Hearst, Telfar Clemens ve Pierpaolo Piccioli gibi isimler yer alıyor.


Instagram @kerbito


2020 CFDA Moda Ödül töreninin 8 Haziran'da yapılması planlanırken, moda kuruluşu Mart ayında, ödüllerin Covid-19 pandemisi nedeniyle süresiz olarak erteleneceğini duyurdu. 

CFDA, 20 Temmuz'da, Yılın Amerikalı Kadın Giyim Tasarımcısı, Yılın Amerikalı Erkek Giyim Tasarımcısı, Yılın Amerikalı Aksesuar Tasarımcısı, Yılın Amerikalı Yükselen Tasarımcısı, Yılın Küresel Kadın Tasarımcısı ve Yılın Küresel Erkek Tasarımcısı gibi kategorilerdeki 2020 yılı adaylarının yer aldığı listeyi açıkladı. 

Yılın Amerikalı Kadın Giyim Tasarımcısı adayları arasında Gabriela Hearst, Marc Jacobs ve CFDA Başkanı Tom Ford'un yanı sıra beş kez CFDA ödüllü The Row'un yöneticisi Ashley ve Mary-Kate Olsen ile geçtiğimiz yılın Amerikalı Kadın Giyim tasarımcısı ödülü sahibi Brandon Maxwell yer alıyor. 

Yılın Amerikalı Erkek Giyim Tasarımcısı adayları arasında 2019 yılının Amerikalı Yükselen Tasarımcısı ödülünün kazananı Bode'nin sahibi Emily Adams Bode, Pyer Moss'dan Kerby Jean-Raymond, Todd Snyder, Thom Browne ve yine Tom Ford yer alıyor.

2020 Yılı Amerikalı Aksesuar Tasarımcısı ödülünün adayları arasında The Row'un sahibi Ashley ve Mary-Kate Olsen, Gabriela Hearst, Coach/Stuart Vevers, Jennifer Fisher Jewelry'nin sahibi Jennifer Fisher ve Telfar'ın sahibi Telfar Clemens yer alıyor. 

Amerikalı Yükselen Tasarımcı ödülü adayları arasında Christopher John Rogers, Kenneth Nicholson, Peter Do, Reese Cooper ile Staud'dan Sarah Staudinger ve George Augusto yer alıyor. 

Yılın Küresel Kadın Tasarımcısı adayları arasında Bottega Veneta'dan Daniel Lee, Dries Van Noten, Prada'dan Miuccia Prada, Valentino'dan Pierpaolo Piccioli ve Rick Owens yer alıyor. 

Son olarak ise Yılın Küresel Erkek Tasarımcısı adayları ise Craig Green, Dries Van Noten, Loewe'den Jonathan Anderson, Dior'dan Kim Jones ve Louis Vuitton'dan Virgil Abloh olarak listeleniyor. 

Basın açıklamasına göre, bu yılın Moda Ödülleri'nin kazananları, CFDA'nın web sitesinde ve CFDA’nın sosyal kanallarında kısa süre önce kısaltılan New York Moda Haftası programının ilk günü olan 14 Eylül’de açıklanacak.   

Yalnızca bu yıla özgü olarak onur kategorisinde ödül sunulmayacak.

CFDA'nın yönetim kurulu başkanı Tom Ford açıklamasında, sektör için benzeri görülmemiş bir zorluk ve değişim döneminde, moda yaratıcılığının en iyisini temsil eden adaylara değer vermenin önemli olduğunu düşündüklerini ve Amerikan moda sektörünü onurlandıran kişileri kutlamaya 2021 yılında devam edeceklerini ifade etti.

Her kategori için oylamalar 20 Temmuz'da başladı ve 27 Temmuz günü Doğu Standart Saatiyle gece yarısında sona erecek. 

CFDA başkanı ve CEO'su Steven Kolb'un açıklamasına göre, kuruluş Covid-19'un neden olduğu değişiklikleri moda endüstrisi üyelerine pandemi desteği sağlamaya odaklanmak üzere kullanacak. 

Kolb açıklamasında, kişisel etkinlik yerine, tasarımcı topluluklarını küresel pandemi sırasında desteklemek için yeni ve mevcut programlara öncelik vereceklerini, çabalarını gelecek nesil burslara doğru kaydıracaklarını ve moda sektörüne ırksal tarafsızlık getirme yönünde önemli değişiklikler yapacaklarını belirtti.

Kolb yıllık galanın en büyük bağış toplama etkinlikleri olduğunu ve umutlarının sektör katkıları üzerinden bu çalışmayı desteklemek üzere para toplamaya devam etmek olduğunu da ifade etti.

 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.