Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 нояб. 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Capri'nin Kar Sonucu Beklenenin Altında Kaldı

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 нояб. 2019 г.

Capri Holdings Ltd çeyrek dönemde kar bağlamında Wall Street tahminlerinin altında bir sonuç ortaya koydu. Grubun sonuçları Hong Kong'daki protestolardan ve Çin'de "yanlış etiketlenen" bir T-shirt'e yönelik tüketici tepkilerinden etkilendi.




Milano merkezli Versace, Çin'in kontrolündeki Hong Kong ve Makau bölgelerini ülkeler olarak belirten bir tişört satışa sunması nedeniyle Çin'de eleştirilere maruz kalmıştı.

Bu nedenle Versace'nin, ilk Asya marka temsilcisi Çinli aktris Yang Mi'nin sözleşmesini feshetmişti.

Lüks markalar Hong Kong'u Asya'nın tamamından gelen turistler ve müşteriler için bir çekim merkezi olarak görüyor ve birkaç ay boyunca devam eden demokrasi protestoları bazı markaların dükkanlarını kapatmasına neden oldu.

Şirket Versace'nin karşılaştırmalı satışlarının bir önceki yıla göre sabit kaldığını ifade etti.

Capri üçüncü çeyrek gelirinin 1,53 milyar USD (1,19 milyar Sterlin) olmasını ve analistlerin 1,60 milyar USD tahmininin altında kalmasını beklediklerini ifade etti.

28 Eylül'de sona eren ikinci çeyrekte düzeltilmiş net gelir bir önceki yıla göre %7,8 gerileme ile 177 milyon USD'ye (veya hisse başı 1,16 USD'ye) düştü ve analistlerin hisse başı 1,24 USD tahmininin altında kaldı.

Refinitiv'in IBES verilerine göre ve analist tahminleri ile doğru orantılı olarak, toplam gelir %15,1 artarak 1,44 milyar USD'ye ulaştı.
 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.