Опубликовано
18 июл. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Cemil İpekçi Bodrum'da Tasarım Atölyesi açti

Опубликовано
18 июл. 2011 г.

Ünlü modacı Cemil İpekçi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Türkiye genelindeki 2'nci moda ve
tasarım atölyesini açtı. Belediyenin desteği ile 180 yıllık tarihi bir ev restore edilerek, unutulmaya yüz tutmuş Bodrum el sanatlarını daha geniş kitlelere tanıtmak, kadınların el emeğinin daha profesyonel bir eğitim ile değerlendirilmesi amacıyla atölye olarak hizmete açıldı.

CEMİL İPEKÇİ



Bodrum Belediyesi & Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi, Sanat Okulu Caddesi Ahmet Hoca Çıkmazı'nda açıldı. Açılışa Muğla Valisi Fatih Şahin, eşi Ayşe Şahin, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Eski Çevre Bakanlarından İmren Aykut ve eski Beşiktaşlı futbolcu Pascal Nouma da katıldı. Cemil İpekçi'nin isteği üzerine açılışı saat 21.05'te Vali Şahin, Başkan Kocadon, Eski Çevre Bakanlarından İmren Aykut birlikte yaptı. İpekçi, açılışın ardından atölyeyi tanıttı ve el sanatları sergisini açtı.

Bodrum el sanatlarının geniş kitlelere tanıtılması ve unutulmasını önlemek amacıyla, yaklaşık 180 yıllık Bodrum evi restore edilerek açılan moda ve tasarım atölyesinde, dikiş, boyama, ebru, tasarım, takı tasarım, el sanatları, makine nakışları, kalıp kesim, mankenlik ve zarafet konularında eğitim verilecek. Cemil İpekçi'nin de bizzat derslere katılacağı ve eğitim vereceği atölyede 8 eğitmen görev alacak. Düzenlenecek 3'er aylık kurslarda, ikili öğretim sistemi ile 120 öğrenci eğitim görecek.

İlk tasarım atölyesini Mardin'de 2 yıl önce açtığını ve 3'üncü moda tasarım atölyesinin de hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Cemil İpekçi, "Bu atölyede kadınlarımızın yaptığı ürünlerin satışından elde edilen gelir kadınlara geri dönecek. Yıllardır Bodrum'da olmak benim hayalimdi, kendimi yarı Bodrumlu olarak görüyorum. Ben renkli şeyler sevdiğim için, renkli bir mekan oldu. Bodrum'u yansıttığını düşünüyorum. İnşallah 10 güne kadar ikinci bir mekanımız daha olacak, orada da kadınlarımıza seminerler vereceğiz" dedi.

DHA - Nilüfer KANDIRMIŞ

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.