27
Вакансии
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 апр. 2020 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Chanel de Baselworld'den ayrılıyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 апр. 2020 г.

Chanel, Baselworld'den ayrılma ve Cenevre'de kendi lüks saat fuarlarını organize etme kararında Rolex, Patek Philippe, Chopard ve Tudor'a katıldı.
 
Beşli Cenevre'de Fondation de la Haute Horlogerie ile işbirliği içerisinde yeni bir saat ticari fuarı yarattı. Fuarın ilk buluşması Nisan 2021'de Watches & Wonders ile aynı zamanda Palexpo'da gerçekleştirilecek. 
 

Baselworld's 2018 buluşması - Instagram - Baselworld



Beş marka yaptıkları açıklamada ayrılma kararına Baselworld yönetimi tarafından alınan, saat fuarının Ocak 2021 tarihine ertelenmesi dahil, tek taraflı kararların ve organizasyonun markaların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayamamasının, ardından vardıklarını ifade etti. 
 
Fondation de la Haute Horlogerie tarafından organize edilen Watches & Wonders ile bağlantılı düzenlenecek yeni fuar, Palexpo'da gerçekleştirilecek. Markalar ortak hedefilerini saat üretimi sektörünün gelecekte karşılaşacağı zorluklara karşı ortak bir vizyon doğrultusunda, yeni bir platform oluşturmak olduğunu belirtti. Grup bu oluşumun hem İsviçre'de hem de uluslararası alanda sektörün uzmanlığına ve yeniliklerine büyük önem vereceğini de ifade etti.

Gruplar açıklamalarında henüz tanımlanmamış koşullara bağlı olarak başka markalarında katılabileceğini belirtti. Yeni etkinlik öncelikle perakendeciler, basın ve VIP müşterilere yönelik olacak.
 
Bu karar saat ve mücevher sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Baselworld için büyük bir gerileme olarak değerlendiriliyor. Otuz yıl önce Cartier Richemont grubu içinden markaları Basel'den ayırarak rakip ve daha üst pazara hitap eden Salon International de la Haute Horlogerie'yi kurdu. Bu etkinlik daha sonra Watches & Wonders'a dönüştü. Ancak Basel'den bu yeni ve önemli markaları içeren kolektif ayrılış bir öncekinden çok daha dramatik görünüyor ve Basel için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
 
Chanel yaptığı açıklamada iş ortakları gibi kendisinin de aynı bağımsızlık ve değerleri, teknik bilgiyi, en üst kaliteyi ve keskinliği korumaya ve yaşatmaya yönelik aynı arzuyu taşıdıklarını ifade etti. İnisiyatifin Chanel'in saat üretimi tarihinde bir dönüş noktası olduğu ve 1987'de başladığı faaliyeti için de uzun vadeli bir strateji olduğu belirtildi. Chanel Watches & Fine Jewelry Başkanı Frédéric Grangié bu yeni fuarın yeni tasarımlarını yüksek kalite standartlarını karşılayan bir ortamda sunma olanağı sağlayacağını dile getirdi.
 
Rolex Sa CEO'su ve Montres Tudor SA Yönetim Kuurulu Üyesi Jean-Frédéric Dufour ise 1939 yılından beri Baselworld'e katıldıklarını ancak son meydana gelen olaylar ve MCH grubu tarafından alınan son kararın ardından, büyük bağlılıklarına rağmen ayrılma kararı ayrıldıklarını belirtti.   Rolex tarafından başlatılan görüşmelerin ardından, İsviçre'nin saat üretimine yönelik sonsuz, değişmez desteklerini paylaşan işortaklarıyla yeni bir etkinlik ortaya koymanın doğal olduğunu ifade etti. 
 
1964 yılında 25 metrekarelik bir stand ile Basel fuarında ilk sergisini açan Chopard'ın eş başkanı Karl-Friedrich Scheufele ise Baselworld'den ayrılmanın acı veren bir karar olduğunu ancak işbirlikleri sayesinde bu büyük grupların İsviçre'nin saat üretiminin değerlerini ve sektörün çıkarlarını koruyacaklarını belirtti.  
 
Patek Philippe başkanı Thierry Stern, Stern ailesinin bu geleneksel yıllık etkinliğe katılan dördüncü neslini temsil eden bir kişi olarak ayrılık kararının çok zor olduğunu ancak Patek Philippe'in artık Baselworld ile aynı vizyonu paylaşmadığını ve çok fazla tartışma ve çözülmemiş sorunlar nedeniyle bir güven kaybı meydana geldiğini dile getirdi.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.