Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
14 дек. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Christian Dior Amerika Kıtası Başkanlığına Alexandra Winokur Getirildi

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
14 дек. 2022 г.

Alexandra Winokur, lüks grup LVMH'nin yıldız markası için önemli bir pazar olan Christian Dior Couture Amerika Kıtası başkanlığına atandı. Bu önemli atama şirket tarafından onaylandı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki lüks eşya endüstrisinde 20 yıllık deneyime sahip olan 40 yaşındaki yönetici, daha önce Fransız lüks devinin, Louis Vuitton ve Marc Jacobs da dahil olmak üzere diğer bazı moda evleri için çalıştı. Yönetici Prada'da görevi devralması beklenen Gianfranco D'Attis'in yerini alıyor.
 

Christian Dior SS23 - © PixelFormula


Alexandra Winokur, lüks sektöre girmeden önce finans alanında çalışmaya başladı ve 2003'ten itibaren Amerikan markası Tory Burch bünyesinde görev aldı. Burada, ticari alanda çeşitli pozisyonlarda çalıştı ve 2008 yılında Kuzey Amerika'dan sorumlu başkan yardımcısı olarak Louis Vuitton'a geçti. 2014'te Marc Jacobs'a katıldı ve sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde perakende kıdemli başkan yardımcısı rolünü üstlendi.

İki yıl sonra, Tiffany & Co.'ya grup başkan yardımcısı olarak katıldı ve önce ABD, ardından Kuzey Amerika perakende satışından sorumlu oldu. Son olarak, 2019'da bKuzey Amerika Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ticari Direktör unvanıyla bir diğer mücevher üreticisi Cartier bünyesine geçiş yaptı.

Amerikalı yöneticinin New York merkezli yeni görevine önümüzdeki Mart ayında başlaması bekleniyor. ABD lüks pazarı, özellikle perakende sektörü hakkındaki kapsamlı bilgisinin, Christian Dior'un güçlü büyüme potansiyeline sahip bir bölgede daha da genişlemesini sağlaması bekleniyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.