Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Christian Dior Meksika'ya Gidiyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2023 г.

Christian Dior kıtalararası yolculuğuna devam ediyor. Covid sonrası seyahatin yeniden başlamasıyla birlikte LVMH'nin lider moda evi, uzak destinasyonlara geri dönüyor. Cruise koleksiyonunu Marakeş, Atina ve Sevilla'ya götürdükten sonra geçtiğimiz Mart ayında da Hindistan'da bir podyum gösterisi sergiledi ve şimdi de Latin Amerika'da Meksika'ya yol alıyor. Marka, kreatif direktör Maria Grazia Chiuri'nin 2024 ilkbaharı için hazır giyim ön koleksiyonunu 20 Mayıs'ta Mexico City'de tanıtacağını açıkladı.
 

Chrisitian Dior Meksika'ya Gidiyor - Courtesy


"Maria Grazia Chiuri için her cruise koleksiyonu bir rüya haritası, dünyanın her köşesinden becerilerinin ve kültürlerinin bir kutlaması gibidir. Moda evi, Mexico City'de tanıtılacak bu eşsiz gösteri için Meksika mirasının ihtişamına saygı duruşunda bulunmak istiyor. Kreatif direktör, bu heyecan verici ilişkiler üzerinden, 1947'de evin başlangıcından bu yana Dior'un kalbi için değerli olan bu ülkenin bazı simgesel figürlerini ve yaratıcılığını vurgulayacak".
 
Bu gösteri Maria Grazia Chiuri'nin Meksika kültürünün çok yönlü doğasına yönelik ilk keşf yolculuğu değil. Tasarımcı, (2019 baharı için) önceki bir cruise koleksiyonunda, ilhamını geleneksel Meksikalı kadın seyisler olan "escaramuzas"tan ve özellikle de geleneksel Meksika elbisesiyle at sırtında yarıştıkları Charreada'dan almıştı. Etkinlik, Mayıs 2018'de Chantilly malikanesinin ahırlarında gerçekleştirilmişti.

Mayıs, moda dünyası için yoğun bir ay. 4 Mayıs'ta Floransa'da Pucci ve 9 Mayıs'ta Chanel defilesinden sonra Gucci 16 Mayıs'ta, Dior 20 Mayıs'ta Meksika'da, Louis Vuitton 24 Mayıs'ta Maggiore Gölü'ndeki Isola Bella'da, Max Mara ise cruise koleksiyonunu 11 Haziran'da Stockholm'de tanıtacak.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.