Опубликовано
27 июл. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Çin Heyeti Bursa'da

Опубликовано
27 июл. 2011 г.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, yanındaki heyet ile Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin İpek Yolu'ndan bu yana sürdüğünü dile getiren Qingyang, "Bazı somut projeleri gerçekleştirmek için buradayız. Türkiye ile işbirliği yaparak başarı elde etmeye hazırız" dedi.




Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, medya temsilcileri ve ticaret işletmelerinde görevli kişilerden oluşan bir heyet ile birlikte Vali Şahabettin Harput'u, Tarihi Valilik Binası'nda ziyaret etti. Ekonomik, ticari ve teknolojik gibi her alanda Bursa'yı tanımak istediklerini ifade eden Qingyang, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri pekiştirmeyi istediklerini de kaydetti. İki ülke arasındaki ilişkilerin çok eski tarihlere dayandığını dile getiren Qingyang, Tarihi İpek Yolu ile ilişkilerin kurulduğunu ve her geçen yıl geliştiğini hatırlatarak, "İlişkileri geliştirmek için bazı somut projeleri geliştirmek istiyoruz. Sorumlu olduğumuz 11 kentten birisi Bursa olduğu için burada da çalışmalarımız olacak. Çin'in son reform politikası ile birlikte Türkiye ile işbirliği yaparak başarıya hazırız" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Çin'in muazzam nüfusu ile katettiği hızlı gelişmenin Türkiye ve dünyadaki ülkeler tarafından takdir gördüğünü kaydetti. Harput, Çin ile Türkiye'nin son yıllarda hızlı gelişme gösteren ilk 3 ülke arasında yer aldığını söyledi. Harput, "Türkiye'nin hızlı gelişmesinde en önemli faktörlerden birisi Bursa. Çünkü otomotiv, gıda, tarım, tekstil, makine yan sanayinin merkezi konumunda. Tarihi, turizm, kültürel değerleri ve İstanbul'a yakınlığı ile Türkiye'nin lokomotif kentlerinin başında gelmektedir" dedi.

Türkiye ile Çin'in arasındaki dış ticaret hacmi ile ilgili bilgi de veren Harput, "Bursa'dan Çin'e 2010 yılında 105 milyon dolar ihracat yapılırken, 440 milyon dolar ithalat yapıldı. Yaklaşık 4 kat fazla. Bu ziyaret ile mevcut ticari ilişkilerin yanında turizm ve diğer alanlarda gelişmeler ile işbirliklerinin güçlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, İznik Çinisi işlemeli tabak hediye ederken, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ise ülkelerinde sanatsal olarak değer verdikleri kırmızı tabak hediye etti.

DHA - Serhat TEZCAN

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.