Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
18 янв. 2023 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Dior K-pop Yıldızı Jimin'i Küresel Marka Elçisi Olarak Atadı

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
18 янв. 2023 г.

Fransız moda evi Dior Pazartesi günü, K-pop yıldızı Jimin'i küresel marka elçisi ilan etti ve sosyal ağlarda BTS şarkıcısının Kim Jones tarafından tasarlanan, outdoor havasına sahip sportif görünüşlü tasarımlarla karşımıza çıktığı fotoğraflarını yayınladı.


Jimin - Dior


Atama, Avrupa'daki lüks moda evlerinnin, özellikle genç müşteriler için, K-pop yıldızlarının küresel popülaritesinden yararlanmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti.

LVMH'nin sahibi olduğu marka, Blackpink'in K-pop yıldızı Jisoo ile de bağlantılar kurdu ve markanın podyum gösterilerine büyük bir kalabalığı çekmesini sağladı.

Tam adı Park Ji-min olan 27 yaşındaki Jimin, 2013'teki çıkışının ardından akılda kalıcı, iyimser müzik ve dans hareketleriyle dünya çapında bir K-Pop çılgınlığı ateşleyen yedi üyeli BTS grubunun üyelerinden biri.

Morgan Stanley analistlerine göre, Güney Koreliler yılda ortalama 325 dolar harcayarak kişisel lüks mallara kişi başına en çok harcama yapan grup haline geldi.

Analistler, ülkedeki hanehalkı servetinin büyük kısmının, yani %76'sının emlak piyasasında tutulduğunu ve konut fiyatlarının son birkaç yılda önemli ölçüde arttığını kaydetti.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.