Опубликовано
6 авг. 2014 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Dünyayı fetheden toptan satış markaları hangi ülkelerden?

Опубликовано
6 авг. 2014 г.

CBRE’nin 61 ülkeden 334 toptan satış lideri markanın genişleme stratejilerine yönelik yaptığı son araştırmaya göre, en uluslararasılaşmış olanlar Amerikan markaları.




Markaların %89’u Avrupa Orta Doğu Afrika bölgesinde varlık gösterirken, %81’i Asya-Pasifik bölgesinde tesislere sahip. Toplamda %80’i küresel bir varlığa sahip. Ve bu bağlamda, Amerika Birleşik Devletleri merkezli markalar açık bir şekilde aralarında en dinamik olanlar. CBRE araştırması “Halihazırda Batı Avrupa ve Asya’ya odaklanan Amerikalı toptancılar bugün alanlarında en küresel olanlar" diye ifade ediyor. Araştırmanın gerçekleştirildiği 61 ülkeden 45’i 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nden yeni bir katılıma sahip oldu. Bunun yanı sıra, Japonya geçtiğimiz yıl ilk odak pazarları olmuştu.

2013 yılında Amerikalılar uluslararası büyümelerinde en atılgan olanlardı. %23 oranında Amerikalı marka CBRE paneline ait yeni şehirlere giriş yaptı. 2013 yılında, Amerika bölgesinde bulunan toptancılar 2012’ye kıyasla anahtar şehirlerden %2,7’sinde varlık gösteriyordu. Ortalama olarak, dünya çapında 51,8 şehirde mevcutlardı.



Hollister 2013 yılında Melbourne, Avustralya’ya geldi. Hollister Instagram Görseli.



2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından en etkin olanlar İtalyanlar (markalarının %16’sı yeni şehirlerde açılış yaptı), onları İngilizler (%12) ve Fransızlar (%11) takip ediyor. Ancak Avrupalılar yalnızca Avrupa’da (aralarından %49’u) ve öncelikle Çin ve Hong Kong olmak üzere Asya’da gelişme gösteriyorlar. Aslında, EMEA bölgesi markaları Asya-Pasifik'te %63 oranında temsil ediliyor ve aralarından yalnızca %53’ü Atlantik dışında bir etkinliğe sahip. Ortalama olarak 45,7 şehirde temsil ediliyorlar ve bu mevcudiyet durumu 2012 yılına göre %1,4 oranında yükselmiş durumda.


New Jersey’deki Uniqlo mağazası Uniqlo Görseli.



Asyalı markalar ise etkili oldukları bölgelerde faaliyetlerini geliştirmeye odaklanmış durumdalar. Yarısından fazlası yalnızca Asya-Pasifik'te varlık gösteriyor. Uniqlo veya Muji gibi aktörler haricinde, Asyalı markalar Avrupa ve Amerika’da kültürel bariyerler ile karşı karşıya kalıyorlar. Özellikle master franchise sözleşmeleri aracılığıyla Orta Doğu gibi bir bölgeye giriş yapabiliyorlar.

Dünya düzeyinde ele alındığında, perakendecilerin etkisi %1,7 oranında artmış durumda. Ortalama olarak bir önceki yıl 17,7 ülkede varlık gösterirken 2013’te 18 ülkede bulunuyorlar.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.