Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 нояб. 2022 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Elon Musk İçerik Politikalarında Uyumluluğunu Sağlamak İçin Avrupa Birliği Yöneticileriyle Görüştü

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 нояб. 2022 г.

Elon Musk, Avrupa Komisyonu'na Twitter'ın yasa dışı çevrimiçi içerikle ilgili katı Avrupa kurallarına uymaya devam edeceğine dair güvence verdi.



Daha önce bildirilmeyen ve geçen hafta gerçekleşen bir görüşmede Musk, AB'nin endüstri şefi Thierry Breton'a, yasadışı içeriği kontrol etmemeleri durumunda şirketlere ağır para cezaları uygulayan Dijital Hizmetler Yasasına uyacaklarını belirtti

AB yetkililerinin Reuters'e yaptığı açıklamaya göre, kendini ifade özgürlüğü mutlakıyetçisi olarak tanımlayan eski Fransız maliye bakanı Breton ile önümüzdeki haftalarda bir görüşme yapmayı kabul etti. Görüşme, Breton'un Musk'ı Cuma günü yeni Avrupa mevzuatı hakkında uyarmak amacıyla Twitter'a gitmesinden sonra gerçekleşti. Breton Cuma günü Twitter'da "Avrupa'da kuş bizim AB kurallarımıza göre uçacak" dedi. Musk'ın konuya yönelik taahhütleri, daha önce Twitter'ın yayınlanabilecek içerik konusunda daha az limite sahip olmasını istediğini dile getiren Tesla Inc. CEO'sunun pragmatik bir tavrını ortaya koyuyor.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.