Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 февр. 2023 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Eraldo Poletto Diesel'den Ayrılıyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 февр. 2023 г.

İtalyan denim markası Diesel, genel müdür Eraldo Poletto'yu göreve atanmasından sadece altı ay sonra kaybetti. Renzo Rosso'nun OTB moda grubuna ait olan marka yaptığı açıklamada, Poletto'nun "kişisel nedenlerle birkaç yıldır ailesiyle birlikte ikamet ettiği ABD'ye dönmeye karar verdiğini" ifade etti.


Eraldo Poletto - Diesel


Şirket, çok fazla ayrıntı vermeden Eraldo Poletto'nun Diesel ile işbirliğine devam edeceğini vurguladı. Temmuz 2022'de Diesel'in başına geçmeden önce Poletto, geçtiğimiz yılın başı itibariyle şirketin ABD pazarındaki faaliyetini denetliyordu.

Poletto daha önce ABD'li ayakkabı markası Stuart Weitzman, Floransalı marka Salvatore Ferragamo ve uygun fiyatlı lüks deri ürünleri markası Furla'nın yöneticiliğini yaptı.

OTB 2021'de, %16 büyüdü ve 2019'dakiyle aynı gelir seviyelerine ulaşarak 1,53 milyar Euro gelir kaydetti. Grup, stilleri Glenn Martens tarafından denetlenen Diesel'i de içeren markalarının sonuçları hakkında ayrıntı vermedi. Ancak aralarında Jil Sander, Marni, Maison Margiela ve Viktor & Rolf'un da bulunduğu lüks moda evlerinin olumlu performansına vurgu yaptı.

Kasım ayında Pambianco-PwC tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan OTB başkanı Renzo Rosso, Diesel'i gayri resmi bir lüks markası olarak üst düzey pazar segmentinde yeniden konumlandırmak istediğini belirtti. Bu, Diesel'in dağıtım yapısının yükseltilmesine ve son birkaç yılda satışlarda 400 milyon Euro'luk bir kayba neden oldu.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.