Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 нояб. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Eski Luxottica CEO'su Guerra Geçiş Dönemini Kolaylaştırmak İçin Prada'ya Katılıyor

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 нояб. 2022 г.

Konu hakkında bilgisi olan bir kaynağın ifadesine göre, İtalyan moda grubu Prada, eski Luxottica CEO'su Andrea Guerra'yı kurucu ailenin yeni nesline geçişi kolaylaştırmak için üst yönetim rolünde görevlendirmeye hazırlanıyor.


Andrea Guerra - Reuters


Tasarımcı Miuccia Prada'nın dedesi ve erkek kardeşi tarafından 1913 yılında Milano'da bir deri eşya mağazası olarak kurulan Prada, 2021 yılsonu itibarıyla doğrudan işletilen 365 mağazası ve yıllık cirosu 3,7 milyar Euro'yu bulan (%40'ı Asya Pasifik bölgesinden elde edilmektedir) bir grup haline geldi. 

Bir yıl önce Prada'nın şu anki CEO'su 76 yaşındaki Patrizio Bertelli, eşi Miuccia ile birlikte yönettiği grubun dizginlerini 34 yaşındaki oğulları Lorenzo'ya devretmeyi planladığını açıkladı.

Prada'nın pazarlama şefi olan Lorenzo, babasının Kasım ayında yatırımcılara "üç ila dört yıl" içinde CEO olarak görevi devralabileceğini söylemesinden önce Mayıs 2021'de şirketin yönetim kuruluna katıldı.

Konuya yakın başka bir kişinin ifadesine göre, diğer birçok İtalyan iş hanedanı gibi bir aile içi yönetim devir teslimine sahip olan Prada ileriyi planlıyor ve Lorenzo bu alanda deneyim kazanırken yanında çalışacak kıdemli bir figür arıyor.

Hızlı öğrenen biri olarak geniş çapta itibar gören Lorenzo, aile şirketine 2017 yılında dijital iletişim başkanı olarak katıldı.

İlgili kaynaklardan biri, Prada'nın bu yılın başlarında lüks eşya devi LVMH'de oteller bölümü başkanı olarak istifa eden 57 yaşındaki yöneticiyi işe almak için Guerra ile bir anlaşmanın son rötuşlarını yaptığını belirtti.

Hem Prada hem de Guerra, haberler hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

2004'ten 2014'e kadar Luxottica CEO'su olan Guerra, 2003'ten beri Prada grubunun Prada ve Miu Miu markaları altında gözlük üreten ve dağıtan gözlük üreticisinin satışlarının iki kattan fazla artmasında etkili oldu.

Guerra tarafından 2005 yılında işe alınan ve daha sonra gözlük grubunda operasyonlar başkanı olan kıdemli Luxottica yöneticisi Massimo Vian, Mayıs 2020'de operasyondan sorumlu müdür olarak Prada'ya katıldı.

İtalyan la Repubblica gazetesi ilk raporunda, Prada'nın Guerra'nın şirket bünyesine katılımını Ocak ayı gibi erken bir tarihte açıklayabileceğini bildirdi.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.