Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 нояб. 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Esprit Satışları Düşüş Kaydetmeye Devam Ediyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 нояб. 2019 г.

Eylül ayında sona eren ilk çeyreğinde Esprit zor zamanlar geçirmeye devam etti. Markanın geliri %10,8 düşerek 2,85 milyar HKD'ye (0,32 milyar Euro/0,28 milyar Sterlin) geriledi.


Esprit



Hong Kong Doları cinsinden rapor sunmasına rağmen markanın faaliyeti Avrupa'ya odaklı ve şirket toplam cirosunun %94'ünü oluşturan merkez Avrupa gelirlerinin, %7,4'e kadar düşüşle 2,67 milyar USD'ye gerilediğini ifade etti. Bu sonuçlar markanın Avrupa'daki mağaza sayısını 28 azaltarak 243'e düşürmesinin ardından geldi.

Karşılaştırmalı satışlarda yaz ve sonbahar başlangıcında dalgalı sonuçlar kaydetti ancak genel sonuçların şirketin toparlanması yönünde umut verdiği belirtildi. Avrupa için karşılaştırmalı satışlar Temmuz ayında %10,5 düşüş kaydetti ancak Ağustos ve Eylül aylarında sırasıyla %2 ve %0,3 artış gösterdi. Bu son iki ay Temmuz ayındaki büyük düşüşü kapatacak ölçüde bir yükseliş ortaya koyamasa da en azından rakamlar olumlu yönde bir gidiş sergiliyor.

Yine de Asya'daki toplam satışlar, şirketin bölgedeki mağazalarının çoğunu kapatması nedeniyle çok olumlu sonuçlar ortaya koymadı. Şirketin bir önceki yıl bölgedeki 72 mağazasını kapatması ve ilk çeyrekte yalnızca 167'sini işletmesi nedeniyle, bölgedeki gelirleri neredeyse %44 düşüş kaydetti ve 175 milyon USD'ye geriledi.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.