Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июл. 2022 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Estée Lauder Nike Çin'in Yöneticisini Yönetim Kuruluna Aldı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июл. 2022 г.

Estée Lauder Companies Inc. yaptığı açıklamada Angela Wei Dong'un 11 Temmuz'dan itibaren yönetim kuruluna ve şirketin denetim komitesine atandığını ifade etti.


Angela Wei Dong


Dong şu anda Nike Inc. Çin'in küresel başkan yardımcısı ve genel müdürü olarak görev yapıyor. 2005 yılında ABD spor giyim devine katılan yönetici, o tarihten beri giderek yükselen pozisyonlarda çalışmayı sürdürüyor.

Dong, Nike'a katılmadan önce Coca-Cola, British American Tobacco ve Procter & Gamble'da çeşitli yönetim pozisyonlarında çalıştı.

Dong, Çin'deki Tianjin Üniversitesi'nden mezun oldu ve MBA derecesini Northwestern Üniversitesi ve Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden aldı.

Yönetim kurulu başkanı William Lauder, "Angela Wei Dong'u yönetim kurulumuza almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dong'un etkileyici geçmişi ve deneyiminin, yönetim kurulumuza değerli bilgiler sağlayacağına eminiz. Dong, finans alanındaki geçmişine ek olarak, stratejik markalaşma ve özellikle Çinli tüketiciler için tüketim mallarının pazarlanması alanında büyük bir tecrübeye sahip" diye ifade etti.

Haber, New York merkezli şirketin Çin'deki Tmall mağazasından Too Faced makyaj markasını çekmesinden ve Kaliforniya kozmetik markasının Çin'deki perakende ağını küçültmesinden günler sonra geldi.

Estée Lauder, Haziran ayında Origins ve Bumble and Bumble güzellik markaları için iki yeni marka yöneticisi atadı.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.