Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 мая 2021 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Estee Lauder Satışları Analist Tahminlerinin Altında Kaldı

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 мая 2021 г.

Kozmetik üreticisi Estee Lauder Cos Inc, Pazartesi yaptığı açıklamada  evden çalışmanın sürmesi nedeniyle makyaj ürünlerine gösterilen zayıf talebin, grubun cilt bakımı markalarındaki büyümeyi denkleştirmesi sonucunda analistlerin üç aylık satış tahminlerinin gerisinde kaldığını ifade etti.


Fotoğraf: M.A.C.



New York merkezli şirketin bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %18 artış gösteren hisseleri, borsa öncesi ticarette % 3,5 düşüş kaydetti.

COVID-19 salgını nedeniyle, müşterilerinin evde kalması sonucunda, M.A.C ve Bobbi Brown gibi popüler markaların fondöten ve ruj satışlarında gerileme kaydedildi ve kozmetik ve makyaj ürünleri büyük bir darbe aldı.

Estee Lauder, tüketici tercihlerinde pandemi dolayısıyla gerçekleşen makyajdan kişisel bakıma yönelim doğrultusunda cilt bakımına yaptığı yatırımları ikiye katladı.

Şirketin cilt bakımı segmentindeki satışlar %31 artarak 2,26 milyar USD'ye yükselirken, makyaj segmentindekiler ise %11 düşüşle 1,02 milyar USD'ye düştü.

Estee Lauder, kur dalgalanmaları hariç tüm yıl satışlarının %9  ile %10 arasında artacağını tahmin ediyor. Refinitiv IBES verilerine göre, analistler satışların % 11,8 artışla 15.99 milyar USD'ye yükselmesini bekliyordu.

31 Mart'ta sona eren üçüncü çeyrekte toplam net satışlar %16 artarak 3.86 milyar USD'ye yükseldi. Analistlerin beklentisi ise 3,94 milyar USD olması yönündeydi.
 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.