Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 нояб. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Euro Bölgesi Duyarlılığı Ekim Ayında İki Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 нояб. 2022 г.

Euro bölgesi duyarlılığı, sanayi ve hizmetlere olan güvenin azalmasıyla Ekim ayında iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak gelecekteki iyileşmelere yönelik bazı gözlemler ve enflasyon beklentilerindeki düşüş belirli bir oranda rahatlama getirdi.



Avrupa Komisyonu'nun aylık ekonomik duyarlılık endeksi, Reuters'in anket yaptığı ekonomistlerin ortalama tahminlerine paralel olarak Eylül'de 93,6'dan Ekim'de 92,5 puana düştü.

Komisyon verilerine göre, sanayi ve hizmetlerde güven düştü, ancak inşaat, perakende ticaret ve tüketiciler arasında hafifçe yükseldi.

Üreticiler, üretim beklentilerine biraz daha olumlu bakmalarına rağmen, son aylarda sipariş ve üretim trendi konusunda daha karamsar hale geldi.

Hizmetlerde, şirketler de son üç ayda ticaret faaliyet konusunda daha olumsuz bir yaklaşıma sahipti ve sonraki çeyreğe yönelik talep için de benzer bir görüş bildirdi.

Tüketiciler mevcut koşullar hakkında olumsuz bir değerlendirme yaptı, ancak önümüzdeki yıla yönelik ekonomi ve kendi mali durumları hakkında biraz daha iyimser bir yaklaşım ortaya koydular, bununla birlikte büyük çaplı alımlar yapmaya halen hazır olmadıklarının sinyalini verdiler.

Tüketiciler ve sektör için enflasyon ve satış fiyatı beklentileri geriledi, ancak hizmetler için daha yüksekti ve bu da 2009 yılından beri faiz oranlarını en yüksek düzeye çıkaran Avrupa Merkez Bankası için bir rahatlama sağladı.

Enflasyondaki tarihi artışla mücadele etme çabasında "önemli" ilerleme kaydedildiği de ifade edildi.

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.