Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 апр. 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

H&M Move LanzaTech İle İş Birliği Yapıyor

Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 апр. 2023 г.

İsveçli moda markası H&M Move, kısmen yakalanan emisyonlardan giysiler tasarlamak ve bunları markanın kendi DryMove (ciltteki nemi çeken ve Hareket eden kişi hareket halindeyken rahat ve kuru tutan ticari markalı bir malzeme) teknolojisiyle birleştirmek için karbon yakalama şirketi LanzaTech ile ortaklık kurdu.



H&M Move'un kadınlara yönelik üç parçalı koleksiyonu, kısmen LanzaTech CarbonSmart polyesterden üretilen ve DryMove teknolojisiyle kaplanan bir tulum, bir üst ve bir çift tayttan oluşuyor. H&M Move bir basın açıklamasında, şık, tamamen siyah giysilerin çağdaş atletik hareketten ilham aldığını ve zıt dikişlere ve yaratıcı kesimlere sahip olduğunu belirtti.

LanzaTech, üç basit adımı kullanarak çelik fabrikalarından çıkan karbon emisyonlarını yakalıyor, biyoreaktörlerde hapsediyor ve geleneksel polyesterin yapıldığı yapı taşlarına dönüştürüyor. Bu devrim niteliğindeki çözüm, kirliliğin azaltılmasına yardımcı oluyor ve yeni ürünler yapmak için gereken bakir fosil kaynaklarının kullanımının sınırlanmasını sağlıyor.

H&M Move'un genel müdürü Simon Brown yaptığı açıklamada: “LanzaTech ile iş birliği içinde, müşterilerimize yeniden tasarlanmış karbon emisyonları kullanan çığır açan bir malzeme olan CarbonSmart polyesterden yapılmış bir kapsül koleksiyonu sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi ve  bu ortaklığın, H&M Move'un yenilikçi malzemeleri keşfetmesini ve gelecekte daha sürdürülebilir spor giyim yaratılmasına yardımcı olmak için üzerine düşeni yapmasını sağladığını belirtti.

LanzaTech CEO'su Jennifer Holmgren de; “Bugün tekstil endüstrisindeki yenilikler daha iyi bir dünya için sürdürülebilirliğe odaklanıyor. “Nasıl yaptığımızı ve kıyafetlerimizi nasıl deneyimlediğimizi yeniden düşünmenin yollarını yansıtan bu kampanyada H&M Move ile ortaklık kurmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
 

Copyright © 2024 Fibre2Fashion. All rights reserved.