Автор
EFE
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 дек. 2021 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Inditex'in Kurucusunun Kızı Yönetim Kurulu Başkanı Oluyor

Автор
EFE
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 дек. 2021 г.

İspanyol moda perakende devi Inditex Salı günü yaptığı açıklamada kurucusunun kızı Marta Ortega'nın, on yıl önce başlatılan bir kuşaksal devir teslimin son adımı olarak, Nisan ayında yeni bir CEO ile başkanlığı devralacağını ifade etti.

 

   Inditex

Yönetici, 2011 yılında İspanya'nın en zengin adamı olan babası Amancio Ortega'dan yönetim kurulu başkanlığını devralan Pablo Isla'nın yerine geçecek. Şirket, Isla'nın 2005'ten beri başkan yardımcısı olarak görev yaptığını ifade etti.

Mart ayında şirketin genel danışmanı ve yönetim kurulu sekreteri olan Oscar Garcia Maceiras, iki yıl önce görevi devralan Carlos Crespo'nun yerine CEO olarak Marta Ortega'yı destekleyecek. Crespo, Operasyonlardan Sorumlu Başkan olarak kalacak.

37 yaşındaki Marta Ortega, son 15 yıldır şirkette farklı alanlarda görev aldı.

Ortega yaptığı açıklamada, hayatını her zaman ailesinin mirasını büyütmeye, geçmişten ders alarak geleceğe bakmaya ve şirkete, hissedarlarına ve müşterilerine hizmet etmeye adayacağını ifade etti.

Refinitiv verilerine göre, Amancio Ortega, halka açık en büyük İspanyol şirketi olan Inditex'in hala %59,29'una sahip, ilk evliliğinden olan kızı Sandra Ortega ise, %5,05 hisse ile ikinci en büyük hissedar konumunda.