Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Inter Parfums'ün Karı Rekor Kıran İlk Çeyrekte %53 Arttı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2023 г.

Inter Parfums, ilk çeyrek satışlarında rekor kıran artışın ardından net gelirde çift haneli yükseliş bildirdi.


Guess


New York merkezli şirket, 31 Mart'ta sona eren üç ayda gelirlerinde %24 artış kaydederek 311,7 milyon USD'ye ulaştı.

Pazar bazında Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Asya Pasifik satışlarını sırasıyla %36, %21 ve %8 artırdı. Orta ve Güney Amerika, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'daki satışlar da sırasıyla %43, %25 ve %5 artışla yükseliş kaydetti. Ayrıca, parfüm üreticisi, seyahat perakende işinin "uluslararası seyahatin yeniden başlamasıyla paralel olarak toparlandığını" söyledi ve Çin'in kademeli olarak yeniden açılmasıyla ilgili olarak tünelin sonunda ışığı görmeye başladığını ve yıl içerisinde anlamlı satış büyümesi kaydetmeyi dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi"..

Avrupa'da, şirketin en büyük üç markası Jimmy Choo, Montblanc ve Coach sırasıyla %63, %28 ve %24 arttı. Bölgedeki satışlar, Inter Parfums'un Karl Lagerfeld, Boucheron ve Rochas gibi orta ölçekli markaları tarafından da desteklendi ve bunların tümü çift haneli satış büyümesi yakaladı.

ABD'de satış artışı, Donna Karan ve DKNY'nin şirket portföyüne eklenmesi ve genişletilmesi ve Ferragamo ve Oscar de la Renta için çift haneli büyüme ve Abercrombie & Fitch ve MCM için kurulan hatlardaki marka genişletmelerinden kaynaklandı.

Inter Parfums, sonuç olarak şirketin geçtiğimiz yıl 35,3 milyon USD olan net gelirinin %53 artışla ilk çeyrekte 54.1 milyon USD'ye ulaştığını belirtti.

İlk çeyrekteki çift haneli satış artışı ve Çin'in yeniden açılmasının bir sonucu olarak Inter Parfums, 2023 yılı için hedefini yükselttiğini ifade etti.

Inter Parfums Mali İşler Direktörü Michel Atwood, "İlk çeyrek satışlarının beklentilerimizin oldukça üzerinde gerçekleşmesiyle, net satışları 1,2 milyar dolardan 1,25 milyar dolara, seyreltilmiş hisse başına karı 4,00 dolardan 4,25 dolara yükseltiyoruz" dedi.

"Our current 2023 guidance assumes that the average dollar/euro average exchange rate remains at current levels and there is no significant resurgence of the Covid-19 pandemic.”
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.