Опубликовано
8 дек. 2014 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Jack Wolfskin : Melody Harris-Jensbach yönetime geçti

Опубликовано
8 дек. 2014 г.

Jack Wolfskin CEO görevine Melody Harris-Jensbach’ın getirildiğini duyurdu. Yönetici bu görevi yalnızca iki buçuk yıl yerine sürdürmesinin ardından kişisel gerekçelerle görevinden ayrılan Michael Rupp’ın yerine geldi. Esprit’nin eski yönetim kurulu üyesi Melody Harris-Jensbach’ın adı, 2011 yılında, Alman outdoor markasının Blackstone fonu tarafından satın alınması sırasında, CEO ve kurucu ortağı Manfred Hell’in ayrılmasının ardından grubun uzun süre yerine geçecek birini aradığı dönemden beri konuşuluyordu.


Melody Harris-Jensbach (Fotoğraf: Esprit)



Melody Harris-Jensbach, Esprit’yi Zara ve eski iş yeri Inditex gibi hızlı bir marka haline getirme hedefiyle CEO görevine Jose Manuel Martinez’in getirilmesinden bir yıl sonra İspanyol patronun ürün geliştirme görevine eski bir iş arkadaşını getirmesi nedeniyle 2013 yılında Esprit’den ayrıldı. Bununla birlikte, stratejik danışman sözleşmesi 2014 yılında halen devam ediyordu.

Melody Harris-Jensbach Esprit’yi ve Almanya’yı çok iyi tanıyor. New York Parsons School of Design okulundan mezun olduktan ve birkaç yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde çalıştıktan sonra, 1986 yılında Almanya’ya geldi. Aralarında Escada’nın da bulunduğu çeşitli gruplarda çalıştıktan sonra 1998’de Women Casual departmanının küresel direktörü görevini de üstlendiği, Esprit ailesine katıldı.

2008 yılında, ürün geliştirme ve şube satın alımı alanlarını yönetmek için Puma markasında göreve başladı. Dört yıl sonra ise tasarım, sourcing ve lisanslardan sorumlu yönetici olarak (Chief Product & Design Officer) Esprit’ye geri döndü.

Jack Wolfskin büyük çaplı büyüme gerçekleştirdiği yıllarında ardından, 2012 yılından beri en çok küçüldüğü dönemi yaşıyor. Markanın 2013 yılında satışlarındaki düşüş 324 milyon Euro ile %8’e yaklaştı.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.