Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
29 мар. 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Jean Paul Gaultier'nin Bir Sonraki Couture Koleksiyonunu Julien Dossena Tasarlayacak

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
29 мар. 2023 г.

Julien Dossena, Jean Paul Gautier'in bir sonraki haute couture koleksiyonunu tasarlayacak. Fransız marka, bu yeni işbirlikçi girişimi "Paco Rabanne ve Jean Paul Gaultier'nin yaratıcı DNA'larının bir füzyonu" olarak müjdeledi. Bu iş birliğinin meyvesi, Temmuz 2023'teki bir sonraki Paris haute couture haftasında tanıtılacak.


Jean-Paul Gaultier ve Julien Dossena - ph Maciek Pozogac - Jean Paul Gaultier


Gaultier ve Dossena, birkaç yıl önce bir fotoğraf çekimi sırasında yalnızca bir kez, kısaca tanışmıştı. 2013'ten beri Jean Paul Gaultier gibi Puig grubuna ait bir marka olan Paco Rabanne bünyesinde stilden sorumlu olan Dossena, ilk kez haute couture üzerinde çalışacak. Üç hafta önce, Dossena, kurucusu, modanın 'yaramaz çocuğu'na ait Parisli markanın arşivlerini ve eklektik dünyasını araştırmaya başladı.

Gaultier, markasını 2011'de Katalan grup Puig'e sattı ve 2015'te hazır giyim koleksiyonları üretmeyi bıraktı. Kariyerine, son olarak Ocak 2020'de Paris'teki Châtelet tiyatrosundaki unutulmaz bir gösteride sunduğu haute couture koleksiyonuyla son verdi.

O tarihten itibaren Antoine Gagey liderliğindeki marka, hazır giyim modasını yeniden piyasaya sürdü ve 2021'de gelişmekte olan beş tasarımcıyla iş birliği içinde oluşturulan denizci temalı bir koleksiyonu piyasaya sürdü. Jean Paul Gaultier daha sonra e-ticaret sitesini yeniledi ve genç, tanınmış konuk tasarımcılardan markanın kodlarını yeniden yorumlamalarını isteyerek haute couture koleksiyonlarını yeniden başlattı.

Bu alıştırmayı ilk deneyen, Temmuz 2021'de Fransız Sacai markasının Japon tasarımcısı Chitose Abe oldu. Onu Ocak 2022'de Y/Project'in Belçikalı tasarımcısı Glenn Martens, Temmuz 2022'de Olivier Rousteing ve Ocak 2023'te Haider Ackermann izledi.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.